You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » “Θα αντισταθούμε στη διάλυση των δομών ψυχικής υγείας”

“Θα αντισταθούμε στη διάλυση των δομών ψυχικής υγείας”

“Θα αντισταθούμε στη διάλυση των δομών ψυχικής υγείας”

Σε δήλωσή του για το κλείσιμο των Νοσοκομείων ΨΝΑ και Δρομοκαΐτειο, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου, Ανδρέας Μποζίκας, αναφέρει:

«Η πόλη του Χαϊδαρίου εδώ και δεκαετίες, έχει συνδέσει σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξη της με τη φιλοξενία των δύο μεγάλων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του ΨΝΑ και του Δρομοκαϊτειου. Ποτέ το Χαϊδάρι δεν ενοχλήθηκε από τη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων.

Γιατί όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν τη μεγάλη προσφορά των Δομών Ψυχικής Υγείας στην κοινωνική μέριμνα. Δεν νοείται σύγχρονο και αναπτυγμένο κράτος χωρίς ισχυρές δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Οι δημόσιες δομές ψυχικής υγείας είναι αναντικατάστατες για τη θεραπεία, φιλοξενία, ανθρώπινη μεταχείριση και κοινωνική επανένταξη των συνανθρώπων μας, που νοσούν ψυχικά.

Και όμως, σήμερα δύο υπερσύγχρονα νοσοκομεία με πλήρεις υποδομές τελευταίας τεχνολογίας, κλείνουν, όταν πάσχοντες και ασθενείς «εξορίζονται» ως πράγματα σε όλο το Λεκανοπέδιο, όταν το εξειδικευμένο προσωπικό υψηλού επιπέδου, απολύεται ή μετατάσσεται, χωρίς στρατηγική και πρόγραμμα.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνω ότι η Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Αθήνας, μαζί και οι κάτοικοι της πόλης που φιλοξενεί τα δυο μεγάλα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, θα αντισταθούμε σ΄συτή τη διάλυση των δομών ψυχικής υγείας που μεθοδεύεται.

Έως εδώ η υποβάθμιση. Φτάνει πια».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı