You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Θαλασσινά: Προσοχή στους επιτήδειους της αγοράς που αισχροκερδούν σε βάρος της υγείας μας

Θαλασσινά: Προσοχή στους επιτήδειους της αγοράς που αισχροκερδούν σε βάρος της υγείας μας

Θαλασσινά: Προσοχή στους επιτήδειους της αγοράς που αισχροκερδούν σε βάρος της υγείας μας
Σαφείς οδηγίες ως προς την καταλληλότητα των σαρακοστιανών και δη των θαλασσινών, εν όψει της Καθαράς Δευτέρας, δίνουν ο ΕΦΕΤ, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες αλλά και οι Ενώσεις Καταναλωτών. Οι καταναλωτές οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς λόγω της μεγάλης ζήτησης πολλοί ασυνείδητοι επαγγελματίες της αγοράς, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, δε διστάζουν να βαφτίσουν το κρέας… ψάρι.
Είναι πολλές οι περιπτώσεις που οι καταναλωτές αγοράζουν κεφαλόποδα και μαλακόστρατα αποψυγμένα τα οποία όμως, πληρώνουν για φρέσκα. Κάποιοι καταναλωτές μάλιστα, που επιλέγουν να κάνουν αρκετές μέρες νωρίτερα τις αγορές τους, νομίζοντας πως αγοράζουν φρέσκα, τα (ξανά)καταψύχουν με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.
Παράλληλα, όσον αφορά τα οστρακοειδή, οι μεγαλύτερες ποσότητες προέρχονται από ακατάλληλες περιοχές όπου απαγορεύεται η αλίευση οστράκων (θαλάσσια περιοχή Σκαραμαγκά) με αποτέλεσμα να καταναλώνουν εν αγνοία τους τοξικά μύδια, στρείδια, κυδώνια και γυαλιστερές. Ενώ οι λιμενικές αρχές κατάσχουν μεγάλες ποσότητες οστράκων, κάποιοι επιτήδειοι ξεγλιστρούν από τους ελέγχους και καταφέρνουν να διαθέτουν στην αγορά ακατάλληλα για βρώση οστρακοειδή. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται δε όσον αφορά τους πλανόδιους αλλοδαπούς ιχθυοπωλητές στις γειτονιές, οι οποίοι δεν υπόκεινται καν σε έλεγχο.
Επειδή ωστόσο, οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία, ας προτιμήσουν κατεψυγμένα προϊόντα και ας αποφύγουν τα αμφιβόλου προέλευσης οστρακοειδή.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı