You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Η UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο Άουσβιτς

Η UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο Άουσβιτς

Η UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο Άουσβιτς

Φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Αουσβιτς, απέτισε αντιπροσωπεία του Ομίλου για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Μαρωνίτη. Από το 1979, το στρατόπεδο ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τα ερείπιά του βρίσκονται περίπου 60 χλμ. δυτικά της Κρακοβίας, κοντά στην κωμόπολη Οσβιετσιμ. Στην Πύλη του στρατοπέδου παραμένει αναρτημένη η επιγραφή ARBEIT MACHT FREI, δηλαδή, «Η εργασία απελευθερώνει».

Ο κος Μαρωνίτης δήλωσε σχετικά με την επίσκεψή του. “Είμαι διπλά συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ, σε ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η συγκίνηση είναι μεγάλη γιατί βρισκόμαστε σ’ αυτόν τον μαρτυρικό χώρο όπου χιλιάδες συνάνθρωποί μας υπέστησαν τη βαρβαρότητα των ναζί, χάνοντας με βασανιστικό τρόπο τη ζωή τους. Ταυτόχρονα, επισκεπτόμαστε και το παλιό εργοστάσιο – μουσείο, του Σίντλερ για να υμνήσουμε τον άνθρωπο που ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει από βέβαιο θάνατο περίπου 1.200 Εβραίους. Η πράξη του θ’αποτελεί πάντα φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης”.
Την αντιπροσωπεία της UNSECO συνόδευσαν ο πρώην Δήμαρχος Περάματος και επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, Γιάννης Λαγουδάκος, ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Νεκροταφείου στο Σχιστό, Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντης, Δημοσθένης Σταματάτος και ο Διευθυντής της enpeiraiei.gr. Μιχάλης Χάνδακας.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı