You Are Here: Home » Uncategorized » Η Ρεπούση και ο «εθνικός μας σταρ»

Η Ρεπούση και ο «εθνικός μας σταρ»

Η Ρεπούση και ο «εθνικός μας σταρ»

Της παρέχει και την πολιτική βαρύτητα αλλά και το πολιτικό εκτόπισμα, που όπως λέει και ο ίδιος, και συμφωνώ απολύτως, δεν έχει. Ο Αγιος Πειραιώς ασχολήθηκε με τη γνωστή παραχαράκτρια της ελληνικής ιστορίας, Μαρία Ρεπούση, λειτουργώντας μάλλον παρορμητικά μετά την επισημοποίηση της θέσης της περί κατάργησης του εκκλησιασμού των μαθητών. Ο Μητροπολίτης μας είναι ένας πολύ διαβασμένος άνθρωπος με πλούσιο από σπουδές βιογραφικό και φρονώ ότι παγιδεύτηκε ασχολούμενος με τη βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ. 1600 και κάτι ψηφαλάκια εξασφάλισε από λίγους ανθέλληνες και κάποιους πλανεμένους που κάτι τους έλεγε το όνομα αλλά δεν ήξεραν τι, αριστερούς. Της άνοιξαν μεν την πόρτα της Βουλής – όταν άλλοι υποψήφιοι από άλλα κόμματα με χιλιάδες ψήφους διαφορά έμειναν εκτός λόγω ενός άδικου και ληστρικού νόμου. Η κ. Ρεπούση εκπροσωπεί – αν εξαιρέσεις τους πλανεμένους που προανέφερα οι οποίοι αγγίζουν το 90% – περίπου 160 παλαβούς ανθέλληνες και τίποτα περισσότερο.

Αν ίσχυε η απλή αναλογική, θα αποτελούσε άλλη μια περίπτωση αποτυχόντος υποψηφίου να εκλεγεί και σήμερα δεν θα προκαλούσε την εκκλησία και όλους εμάς, με τις ακραίες θέσεις της στο όνομα του διεθνισμού, της παγκοσμιοποίησης και του αθεϊσμού. Οτιδήποτε, δηλαδή, εναντιώνεται στο ελληνικό έθνος, την ελληνική ταυτότητα, τα εθνικά μας σύμβολα και την ορθόδοξη πίστη μας είναι η συνταγή της για να επιπλέει.

Δεν σας κρύβω ότι η τακτική της κ. Ρεπούση μου θυμίζει τον… «εθνικό μας σταρ» Ανδρέα Ευαγγελόπουλο. Θυμάμαι γύρω στο 1995, όταν είχε μεταμεσονύχτια δική του εκπομπή στο MAGIC Πειραιά, με τίτλο “Το Φτυάρι” για να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας, τα ’βαζε με διασημότητες, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ρίτα Σακελλαρίου που τότε ζούσαν. Ετσι, προκαλούσε και ασχολούνταν ο Τύπος και ο καλλιτεχνικός κόσμος μαζί του.

Με το ίδιο σχέδιο δρα και η Πειραιώτισσα βουλευτίνα. Αρχικά συγκέντρωσε τα φλας με τον «συνωστισμό» στο λιμάνι της Σμύρνης – και το εξαργύρωσε στην κάλπη – τώρα, πάλι το ίδιο επιχειρεί. Και εν μέρει το ’χει πετύχει.

Αλλά ως εκεί. Δεν επιτρέπεται στον Μητροπολίτη μας – κι ας με συγχωρέσει – να αφήνει το σημαντικό έργο του και να ασχολείται με τους… «εθνικούς μας σταρ».

Μιχάλης Χάνδακας

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı