You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » Η πίτα της Πανελλήνιας Ενωσης Γυναικών Μάνης

Η πίτα της Πανελλήνιας Ενωσης Γυναικών Μάνης

Η πίτα της Πανελλήνιας Ενωσης Γυναικών Μάνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιττας της Π.Ε.Γ.Μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Παναγίας Οδηγήτριας, στο Λόφο Βώκου, στα Μανιάτικα του Πειραιά. Η ζεστή παρουσία εκατοντάδων γυναικών και ανδρών που έλκουν την καταγωγή τους από την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Μάνη, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στις δράσεις της Ένωσης.

Κατά την ομιλία της η πρόεδρος της Π.Ε.Γ.Μ. κα Νόρα Μιχαλολιάκου, αφού ευχήθηκε το 2012, να είναι μια χρονιά που θα φέρει υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στους παρευρισκομένους, τόνισε μεταξύ άλλων:

« Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και εγώ προσωπικά δεσμευτήκαμε να εργαστούμε με προσήλωση και δημιουργική διάθεση για να προβάλουμε, να προάγουμε τον τόπο καταγωγής μας, αλλά και όπως ορίζουν οι άγραφοι νόμοι της Μάνης να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.»

Στη συνέχεια, η κα Μιχαλολιάκου παρουσίασε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και μίλησε για το πνεύμα συνεργασίας, σεβασμού και αλληλεγγύης, που το διαπνέει.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος, τονίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η Μανιάτισσα γυναίκα στην οικογένεια και στην κοινωνία γενικότερα.

Στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι εκτός από τη βασιλόπιττα απόλαυσαν μανιάτικες τηγανίδες με τυρί και αναψυκτικά.

 

Ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα, τα οποία προσέφεραν καταστήματα και μέλη της Ένωσης.

Στους τυχερούς των δύο φλουριών, προσφέρθηκαν μία εικόνα και ένας πίνακας ζωγραφικής, προσφορά των ζωγράφων – αγιογράφων κας Δέσποινας Γιατράκου και κας Ανθής Αντάσουρα – Κοκκίνου, αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο αναπληρωτής Yπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρ. Νιώτης, οι Βουλευτές: κ.κ. Δ. Καρύδης, Π. Μελάς, Γ. Διαμαντίδης, Γ. Τραγάκης, Αν. Νεράτζης, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πολιτευτής Πειραιά κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πολιτευτής Πειραιά κ. Σπ. Σπυρίδων, η πολιτευτής Β’ Πειραιά κ. Τζένη Μπαρμπαγιάννη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Σ. Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Π. Κουβάτσος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της 5ης δημοτικής κοινότητας Πειραιά κ. Θ. Σκορδίλης, καθώς και άλλοι κοινοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı