You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Η μνήμη μας ενώνει – Τα μηνύματα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η μνήμη μας ενώνει – Τα μηνύματα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η μνήμη μας ενώνει – Τα μηνύματα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους πολίτες να είναι ταμπουρωμένοι στα σπίτια και τους κεντρικούς δρόμους των πόλεων που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, να παραμένουν άδειοι, οι Δήμαρχοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Κορυδαλλού στέλνουν τα μηνύματά τους για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ειδικότερα, στο μήνυμά του ο Χρήστος Βρεττάκος τονίζει τα εξής:

“Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου συμπίπτει με μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή που έχει να κάνει με την παγκόσμια εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μιας τραγικής υγειονομικής κρίσης για όλη την ανθρωπότητα.
Η επανάσταση των ανυπότακτων ανθρώπων το 1821 για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση του λαού μας, υπήρξε ένα πραγματικό φωτεινό σύμβολο ελπίδας μέσα στο απόλυτο σκοτάδι της εποχής. Σε μια περίοδο που όλα φάνταζαν ως μονόδρομος και ο αντίπαλος ισχυρότατος, ένας επαναστατημένος λαός κατόρθωσε να στείλει, σε όλα τα μήκη της οικουμένης, το μήνυμα ότι οι άνθρωποι όταν έχουν το δίκιο με το μέρος τους και τη δίψα για ελευθερία και δικαιοσύνη, μπορούν να τα καταφέρνουν.
Σήμερα, στην Ευρώπη, το σκοτάδι του ρατσισμού και του εθνικισμού κάνει ξανά την εμφάνισή του, γεγονός που μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και λαϊκή κυριαρχία παραμένει επίκαιρος.
Στις παρούσες τραγικές συνθήκες, ο λαός μας, καλείται να αντιμετωπίσει έναν αόρατο, επικίνδυνο, αλλά όχι ανίκητο εχθρό. Ήδη η επιστημονική διεθνής κοινότητα εργάζεται και θα τα καταφέρει να κερδίσει και αυτή τη μεγάλη μάχη. Σε αυτό το πλαίσιο, χρέος του καθενός ξεχωριστά είναι με ψυχραιμία και πειθαρχία να παραμείνει σπίτι, όχι μονάχα από αίσθημα ατομικής ευθύνης. Αλλά από συνειδητή επιλογή υπεράσπισης της κοινωνίας. Ταυτόχρονα όμως και για τους ίδιους λόγους, πρέπει να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να ενισχύσει με γενναίο τρόπο το δημόσιο σύστημα Υγείας. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επιθυμούν μόνο τον σεβασμό και την αποδοχή μας, αλλά θέλουν άμεση πρόσληψη γιατρών- νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και μέτρα ατομικής προστασίας για να μπορέσουν με τη σειρά τους να κρατήσουν όρθια την κοινωνία που δοκιμάζεται.
Με αλληλεγγύη, υπομονή και ψυχραιμία, θα κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη μεγάλη δυσκολία”.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης αναφέρει:

“Σήμερα εορτάζουμε την 25η Μαρτίου του 1821, διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Την μέρα της έναρξης του αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους Τούρκους, ένας αγώνας που αποτελεί ακόμα και σήμερα σύμβολο όλων των καταπιεζόμενων λαών, απέναντι στην τυραννία.

Την ίδια ημέρα η Εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχάγγελου Γαβριήλ «Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου».
Ένα δεύτερο «Χαίρε» έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός στον «Ύμνο εις την ελευθερία» με τον στίχο «Χαίρε, ω Χαίρε, Ελευθεριά».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε το πρώτο έθνος που κατάφερε να απελευθερωθεί από τον Οθωμανικό ζυγό, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και άλλοι λαοί.

Αυτός ο αγώνας συγκλόνισε όλη την ανθρωπότητα και αναμφίβολα ήταν η αρχή του τέλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
«Ελευθερία ή Θάνατος» φώναζαν οι υποδουλωμένοι Έλληνες εκείνες τις στιγμές της αυτοθυσίας, του ηρωισμού, της δόξας και του μεγαλείου.

Οι αγωνιστές αποτελούν πρότυπα αρετής και αξιοπρέπειας για όλους εμάς που καλούμαστε κάτω από διαφορετικές συνθήκες να υπερασπιστούμε την ιερή παρακαταθήκη τους.

Τούτη τη χρονιά εορτάζουμε την διπλή επέτειο, δείχνοντας κοινωνική ευθύνη προς τους συμπολίτες μας”.

Να υψώσουμε την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μας μας προτρέπει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς. Συγκεκριμένα το μήνυμά του έχει ως εξής:

“Η πατρίδα μας γιορτάζει τη μεγάλη διπλή γιορτή της εθνεγερσίας του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Και είναι τέτοιες οι στιγμές που βιώνουμε όλες και όλοι που η αυριανή επέτειος αποκτά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Πιο πολύ από ποτέ έχουμε ανάγκη την ομοψυχία, την αλληλεγγύη αλλά και την ελπίδα και την πίστη ό,τι θα τα καταφέρουμε ενωμένοι για το συλλογικό καλό.
Αύριο, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να τιμήσουμε με τη δέουσα λαμπρότητα τους ήρωες του 1821 που αγνοώντας τις αντίξοες συνθήκες επαναστάτησαν και κατέκτησαν την ελευθερία μας. Οι έκτακτες συνθήκες με την επιδημία του κορονοϊού επιβάλουν να μείνουμε όλοι και όλες σπίτι.
Σας καλώ όμως ως ελάχιστο χρέος να βάλουμε την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μας.
Να τιμήσουμε με αυτό τον τρόπο, τον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας. Να τιμήσουμε όμως, παράλληλα, και τους σύγχρονους ήρωες που αγωνίζονται στον Έβρο και τα νησιά για να φυλάξουν τα σύνορα της πατρίδας μας, τους γιατρούς, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό της υγείας που δίνουν την δική τους μάχη για να είμαστε όλοι υγιείς.

Χρόνια Πολλά! Ψηλά την ελληνική σημαία!”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı