You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Η “Ελπίδα” τίμησε τον Γιάννη Μώραλη

Η “Ελπίδα” τίμησε τον Γιάννη Μώραλη

Η “Ελπίδα” τίμησε τον Γιάννη Μώραλη

Μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν οι πρώτοι που δώρισαν μυελό

Με το Αγαλμα της Ελπίδας τίμησε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη τον Δήμαρχο Πειραιά και Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Μώραλη. Ο κος Μώραλης συνόδευσε χθες την αποστολή της ΠΑΕ  σε επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα  Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ, προκειμένου να στηρίξουν ηθικά και πρακτικά τη Μονάδα, αλλά και τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο – Ελπίδα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κα Μαριάννα Β.  Βαρδινογιάννη, μιλώντας για τη συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε το «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ». Όπως ξέρετε, οι κύριοι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Μώραλης,  είναι οι πρώτοι που δώρισαν μυελό και γι’ αυτό αισθάνομαι πολύ συγκινημένη για τη δωρεά τους αυτή. Έγιναν πρωτεργάτες με τη δωρεά τους αυτή. Έχουμε βρει τουλάχιστον 16 συμβατούς δότες που έδωσαν το μόσχευμα σε άλλους 16 ασθενείς. Η πρώτη μας ήταν μια κυρία από την Τήνο με 3 μωρά. Ήρθε κι έσωσε ένα παιδί, και η δεύτερη περίπτωση ήταν ένας πατέρας από την Κρήτη, ο οποίος ήρθε για να δώσει μόσχευμα, την ώρα που η γυναίκα του γεννούσε. Ήρθε λοιπόν εδώ κι έκανε δηλώσεις η γυναίκα και έλεγε ότι δεν την πείραζε που γέννησε μόνη της. Έλεγε μάλιστα, ότι πλέον έχει δύο παιδιά. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να ενημερωθεί το κοινό τι είναι ακριβώς το να γίνεις δότης. Δεν είναι σαν την παλιά εποχή. Δεν χρειάζεται πλέον να πάρουμε μόσχευμα από τον μυελό, μπορείς απλά να δώσεις αίμα. Με το αίμα που θα δώσεις μπορείς να σώσεις τη ζωή ενός παιδιού. Στους εθελοντές μας έχουμε πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού, τον ίδιο τον κ. Μαρινάκη επίσης, ο οποίος έδωσε το παράδειγμα και έγινε ο κρίκος της μεγάλης αυτής αλυσίδας, επίσης και ο κ. Μώραλης που έδωσε κι εκείνος την ίδια ημέρα.

Θέλω να τον ευχαριστήσω, όπως και τον κύριο Μαρινάκη, ο οποίος τόσα χρόνια είναι κοντά μας, για την ανεκτίμητη συμπαράστασή του και τη μεγάλη γενναιοδωρία του. Επίσης, για τη συνέπεια με την οποία ο Ολυμπιακός βρίσκεται δίπλα μας τα τελευταία χρόνια και τη φλόγα της αγωνιστικότητας και της δύναμης που μεταδίδει όλη η ομάδα, στους μικρούς μας ασθενείς, για να νικήσουν τον καρκίνο.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πειραιά και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Γιάννη Μώραλη, για την παρουσία του σήμερα και για τη διαρκή στήριξη στο έργο μας. Με τον κύριο Δήμαρχο συνεργαζόμαστε στο πρόγραμμα «Φιλόξενη Πόλη» για τους πρόσφυγες. Εκτιμώ τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στις κοινωνικές δράσεις μας».

Ο κ. Γιάννης Μώραλης πήρε τον λόγο και εν συντομία πρόσθεσε: «Δεν θέλω να κουράσω μετά από τόσα καταπληκτικά που είδαμε και ακούσαμε για την «ΕΛΠΙΔΑ». Εγώ δεν θα πω για τη συνεργασία του Ολυμπιακού με την «ΕΛΠΙΔΑ» την οποία την ξεκίνησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης εδώ και οκτώ χρόνια και σταθερά βρισκόμαστε δίπλα ως Σύλλογος, θα πω για τη συνεργασία που έχουμε ως Δήμος Πειραιά. Στο κομμάτι του προσφυγικού όπου χρειάστηκε βοήθεια ο Δήμος, η «ΕΛΠΙΔΑ» ήταν παρούσα, η κα Βαρδινογιάννη ήταν εκεί. Έχουμε κάνει μία καλή παραγωγική συνεργασία εκεί που υπάρχει ανάγκη. Κι αυτός νομίζω είναι ο ρόλος μας. Και ενός Δημάρχου, αλλά και ενός Συλλόγου όπως είναι η «ΕΛΠΙΔΑ». Να βρισκόμαστε δίπλα σ’ αυτούς που το έχουν ανάγκη. Έχουμε μία καλή συνεργασία και θέλω να πιστεύω πως αυτή μπορεί να διευρυνθεί. Να κάνουμε κι άλλα πράγματα μαζί εις όφελος πάντα των ανθρώπων, επαναλαμβάνω, που έχουν ανάγκη και στην χώρα μας είναι πολλοί. Ευχαριστώ πολύ για όλα».

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı