You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Η Δικαιοσύνη… “έλαμψε”

Η Δικαιοσύνη… “έλαμψε”

Η Δικαιοσύνη… “έλαμψε”

Ηταν, ίσως, μεγαλύτερη είδηση από την προηγούμενη. Η επ’αυτοφώρω σύλληψη του Χάρη Τομπούλογλου για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της απόπειρας εκβίασης και παθητική δωροδοκία προκάλεσε σαφώς μικρότερη έκπληξη από αυτή που μάς προκάλεσε η απόφαση των ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Και τόσα ντοκουμέντα; Και τόσα στοιχεία; Και τόσος κόπος των αστυνομικών να δέσουν την υπόθεση από όλες τις πάντες; Ολα θα εξεταστούν κατά την ακροαματική διαδικασία, απεφάνθησαν ανακριτής και εισαγγελέας την ώρα που άλλοι κατηγορούμενοι πήραν την άγουσα για τη “στενή” μέχρι τη δίκη. Ηταν, ομολογουμένως, μεγάλη έκπληξη.

Εκρίθη ότι ο κος Τομπούλογλου πρέπει να μείνει εκτός φυλακής μέχρι να καθίσει στο εδώλιο και να αποφανθεί το δικαστήριο. Τι έγινε άραγε και ο Νεοδημοκράτης τέως πρόεδρος του Παίδων επέστρεψε στο σπιτάκι του κουνώντας το δάχτυλο στα τηλεοπτικά μέσα που πρόβαλαν ξανά και ξανά το πλάνο με τον ίδιο να τσεπώνει τον φάκελο με τα 25.000 ευρώ; Κάτι, πάντως, ήξερε όταν έλεγε πριν την απολογία του ότι θα… λάμψει η Δικαιοσύνη. Τελικώς,.. “έλαμψε”…

Και το επόμενο ερώτημα είναι: Πού βρήκε ο τραπεζικός υπάλληλος το ποσό των 150 χιλ. ευρώ της χρηματικής εγγύησης;

Ακούμε κατά καιρούς ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή. Χθες απεδείχθη ότι μια χαρά λειτουργούν και οι δυο οφθαλθμοί της. Απλώς, εθελοτυφλεί, ενίοτε και λειτουργεί με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ανάλογα με την περίπτωση; Θα πει κάποιος, και τι να κάνουν κι οι δικαστές όταν πέφτει τηλέφωνο από ψηλά; Υπάρχουν ωστόσο και εξαιρέσεις. Οι Μουζακίτης και Πεπόνης δεν επέτρεψαν άνωθεν παρεμβολές με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός.

Ακουσα σε καφενείο στα Μανιάτικα να μιλούν για διασυρμό της Δικαιοσύνης. “Τρέμω στη σκέψη ότι κάποια στιγμή μπορεί να βρεθώ στο δικαστήριο” έλεγε ένας Μανιάτης που δεν έχει περάσει ούτε απ’έξω από τη Σκουζέ.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης μας ότι και οι κρίνοντες, κρίνονται. Κανείς δεν πείστηκε ότι ο κος Τομπούλογλου πληρούσε τις προϋποθέσεις για να αφεθεί ελεύθερος, κι όμως, αφέθηκε!

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı