You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Η αναδάσωση του όρους Αιγάλεω είναι ζωτικής σημασίας”

“Η αναδάσωση του όρους Αιγάλεω είναι ζωτικής σημασίας”

“Η αναδάσωση του όρους Αιγάλεω είναι ζωτικής σημασίας”

Μήνυμα Κασιμάτη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης τονίζει τα εξής: «Έχει ειπωθεί ότι η σημερινή κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι κρίση πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική. Ελάχιστα όμως έχει ειπωθεί ότι η κρίση είναι και περιβαλλοντική. Μια κρίση που δημιουργήθηκε σταδιακά εξαιτίας των πολιτικών και του στρεβλού προσανατολισμού στην ανάπτυξη της χώρας. Η επί δεκαετίες εντεινόμενη αστικοποίηση και δόμηση των ελεύθερων εκτάσεων ιδιαίτερα στην Αττική, η έλλειψη προ-στασίας των ορεινών όγκων, η καθυστερημένη επέκταση του δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς, η μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή δράσεων για την ανακύκλωση είναι μόνο μερικοί από τους τομείς που αναδεικνύουν τη συστηματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητα ζωής.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πλειονότητα των πολιτών, που είναι αντιμέτωπη με την ανεργία και τη φτώχια, εξοβελίζουν για μια ακόμα φορά από την ατζέντα τα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Την ίδια στιγμή κινδυνεύει με κατάρρευση το πράσινο της Αττικής ελλείψει οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, ενώ η αυτοδιοίκηση δίνει μάχη να κρατήσει ζωντανούς τους Δήμους με μειωμένους οικονομικούς πόρους πάνω από 50%.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ξαναδούμε από την αρχή τα ζητήματα του περιβάλλοντος. Να διαχειριστούμε την κρίση ως ευκαιρία και να συζητήσουμε ποια ανάπτυξη και ποιο μέλλον θέλουμε να σχεδιάσουμε για τις πόλεις και τους πολίτες.

Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση, επιστημονική κοινότητα και κοινωνία έχουμε υποχρέωση να θέσουμε το περιβάλλον και την προστασία του ως βασική συνιστώσα της πολιτικής μας.

Στον Κορυδαλλό, η προστασία του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου, του Δασυλλίου του Σχιστού από συνεχείς κινδύνους ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, η συνεχής προσπάθεια για επέκταση και προστασία του αστικού πρασίνου δεν είναι εξαγγελίες και ευχολόγια. Δίνεται συστηματικός και επίμονος αγώνας, κόντρα πολλά φορές σε προσωπικά συμφέροντα και κατεστημένες νοοτροπίες ετών.

Η αναδάσωση του όρους Αιγάλεω και η ανάδειξή του σε πνεύμονα πρασίνου για ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα, η δημιουργία ελεύθερων χώρων στη θέση των φυλακών παραμένουν είναι στόχοι ζωτικής σημασίας. Σε αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε όλοι, πολιτεία, αυτοδιοίκηση και πολίτες. Ενωμένοι και μαχητικοί».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı