You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Ηλίας Κατσαφάδος: “Ν’ακυρωθούν οι διαδικασίες πώλησης του ΟΛΠ”

Ηλίας Κατσαφάδος: “Ν’ακυρωθούν οι διαδικασίες πώλησης του ΟΛΠ”

Ηλίας Κατσαφάδος: “Ν’ακυρωθούν οι διαδικασίες πώλησης του ΟΛΠ”

Σχετικά με την πώληση του ΟΛΠ, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ελληνική Αυγή Ηλίας Κατσαφάδος εκφράζει για άλλη μια φορά την αντίθεσή του και καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει τις διαδικασίες πώλησης. Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

Η Δημοτική παράταξη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ εμμένει στην αντίθεσή της για την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ και πάγια θέση έχει εκφράσει να παραμείνουν τα λιμάνια της χώρας αυτοδιοίκητοι οργανισμοί υπό τον πλήρη έλεγχο του ελληνικού δημοσίου, όπως λειτουργούσε και το λιμάνι του Πειραιά στην προς Cosco εποχή. Το Ιανουάριο που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση ανακοινώθηκε πανηγυρικά στην παράδοση-παραλαβή του Υπουργείου Ναυτιλίας ότι

«Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ». Οφείλει η κυβέρνηση να δείξει συνέπεια και αποφασιστικότητα σε όσες εξαγγελίες προβαίνει και να ακυρώσει τις διαδικασίες πώλησης του ΟΛΠ.

Είναι εθνικό θέμα. Η στρατηγική θέση και οι δυνατότητες του λιμανιού έχουν ύψιστη σημασία για την πόλη του Πειραιά και για την Ευρώπη ως πύλη εισόδου και διακίνησης –μεταφοράς εμπορευμάτων. Έχουν ήδη παραχωρηθεί δύο από τους τρείς τερματικούς σταθμούς του λιμανιού στην εταιρεία Cosco χωρίς καμία ενέργεια για οικονομικό όφελος της πόλης του Πειραιά και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας όπως είχε προβλεφθεί.

Όλοι οι πειραιώτες είμαστε περήφανοι διότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί επί σειρά ετών ένα σημαντικό σταθμό εργασίας για τους κατοίκους. Είναι το μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι της Ευρώπης. Ασκεί έργο σε 7 κλάδους λιμενικής δραστηριότητας : (α) Ακτοπλοΐα, (β) Κρουαζιέρα, (γ) Car-terminal, (δ) Ro-Ro, (ε) εμπορευματοκιβώτια, (στ) ναυπηγοεπισκευή και (ζ) περιβαλλοντικές – εφοδιαστικές εργασίες και αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος.

ΔΕΝ ΠΩΛΕΊΤΑΙ

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı