You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Εχω μόνο μία κατοικία” – H απάντηση Αλέξιου στο δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής

“Εχω μόνο μία κατοικία” – H απάντηση Αλέξιου στο δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής

“Εχω μόνο μία κατοικία” – H απάντηση Αλέξιου στο δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής

Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ της Κυριακής σχετικά με την ακίνητη περιουσία που φέρεται να διαθέτει, δίνει με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

“Με ιδιαίτερη έκπληξη λάβαμε γνώση του από 02.12.2012 δημοσιεύματος της Εφημερίδος “ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”, για το οποίο κατά παράβαση πάσης δεοντολογίας δεν είχαμε την παραμικρή προηγούμενη ενημέρωση. Το εν λόγω απολύτως αναληθές και ταυτοχρόνως πρωτοφανώς υβριστικό και συκοφαντικό δημοσίευμα στερείται αληθείας και σοβαρότητος και εκθέτει τους συντάκτες του κι εκείνους που το αναπαράγουν σε βαρύτατα ποινικά και αστικά αδικήματα, για τα οποία σύντομα θα κληθούν να δώσουν λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Προκαλεί εύλογη απορία αλλά και απογοήτευση το πως μία έγκριτη κατά τα άλλα εφημερίδα, όπως το “ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ” έσπευσε τόσο εύκολα να υιοθετήσει και να αναπαράξει μία, ως φαίνεται, “ανώνυμη καταγγελία”, παρά το προδήλως αναπόδεικτο και ψευδές περιεχόμενό της. Την ίδια απορία και απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι η εν λόγω εφημερίδα και ο συντάκτης του δημοσιεύματος δεν μπήκαν καν στον κόπο να διασταυρώσουν την βασιμότητα των καταγγελομένων απευθυνόμενοι ακόμα και στον ίδιο τον Σεβασμώτατον Μητροπολίτη Νικαίας κ.κ. Αλέξιο, από τον οποίο θα είχαν λάβει όλες τις πρέπουσες απαντήσεις. Ποιος άραγε ο σκοπός αυτής της σπουδής ;

Δίχως να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες, οι οποίες θα απασχολήσουν τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές εν καιρώ, θεωρούμε σκόπιμο να γνωρίζουμε προς όλους ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος έχει στην κυριότητά του μόνο την κατοικία, στην οποία κατοικεί μαζί με την υπερήλικα μητέρα του, η οποία κατοικία βρίσκεται σε πολυκατοικία κείμενη στον Πειραιά, έχει ανεγερθεί προ 40 σχεδόν ετών, αποκτήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας προ της χειροτονίας του σε Επίσκοπο και η παλαιότητα και η κατάστασή της αποδεικνύονται από την ίδια την φωτογραφία του εν λόγω δημοσιεύματος. Δεν διαθέτει αυτοκίνητα, τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία πάσης φύσεως. Όλα τα ανωτέρω είναι στην διάθεση των αρμοδίων Αρχών, από τις οποίες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος ελέγχεται ετησίως, όπως κάθε φορολογούμενος Έλληνας πολίτης. Ουδεμία δε όχληση είχε έως σήμερα από οιαδήποτε Αρχή πάσης φύσεως.

Είναι κρίμα με αυθαίρετα δημοσιεύματα, όπως το συγκεκριμένο της εφημερίδος “ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”, που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας μας, να πλήττονται τόσο άδικα και βάναυσα, σε τόσο δύσκολους καιρούς, θεσμοί και πρόσωπα και κυρίως το γνωστό σε όλους τιτάνιο και πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας προσωπικώς. Χάρη στο έργο αυτό ανακουφίζονται καθημερινώς από τις μάστιγες της φτώχειας και της ανεργίας 3.000 οικογένειες και 1.800 συνάνθρωποί μας, που καθημερινώς βρίσκουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό στις ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειάς μας. αλλά και 1.000 ακόμη παιδιά φτωχών οικογενειών, που κάθε καλοκαίρι φιλοξενούνται δωρεάν στις εγκαταστάσεις της κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Όλα αυτά από μία Ιερά Μητρόπολη δίχως σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, δίχως σχεδόν εισοδήματα, αλλά με την πρωτοβουλία και άοκνη προσπάθεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ.κ. Αλεξίου και το φιλότιμο και την συμπαράσταση του ευλαβούς ποιμνίου της Περιφέρειάς μας.

Τέτοιου είδους αήθεις επιθέσεις ούτε έκαμψαν ποτέ, ούτε μπορούν να κάμψουν το φρόνημα και την προσπάθεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος ρητώς επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του κατά του εν λόγω υβριστικού και συκοφαντικού δημοσιεύματος. Καλούμε επίσης πάντες να απέχουν από την αναπαραγωγή του εν λόγω ψευδεστάτου δημοσιεύματος και κάθε παρόμοια υβριστική και συκοφαντική ενέργεια κατά της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της προσωπικώς”.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı