You Are Here: Home » ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ » ΕΦΕΤ: Αναστέλλεται η πληρωμή προστίμων από τις επιχειρήσεις 

ΕΦΕΤ: Αναστέλλεται η πληρωμή προστίμων από τις επιχειρήσεις 

ΕΦΕΤ: Αναστέλλεται η πληρωμή προστίμων από τις επιχειρήσεις 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο των αποφάσεων των αρμοδίων αρχών για τη θέσπιση μέτρων κατά της εξάπλωσης του  κορωνοϊού και τις ρυθμίσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων ανακοινώνει την αναστολή καταβολής επιβληθέντων προστίμων σε επιχειρήσεις τροφίμων και ειδικότερα:

  1. Λαμβάνοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.18176/15.3.2020  (ΦΕΚ Β’ 864/15.03.2020) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Δικαιοσύνης «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών στο σύνολο της Επικράτειας και της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως και 27.3.2020» σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 31, του ν.4235/2014 «Δικαστικός έλεγχος επιβολής μέτρων συμμόρφωσης και διοικητικών κυρώσεων» αναστέλλει μέχρι της παύσης της ως άνω αναστολής λειτουργίας, την προθεσμία των εξήντα (60) ημερών για την καταβολή του 50% του ύψους του επιβληθέντος προστίμου προκειμένου για προσφυγή του διοικουμένου στη δικαιοσύνη.
  2. Λαμβάνοντας υπόψη της διατάξεις του άρθρου 25,του ν.4235/2024 «Είσπραξη και απόδοση προστίμων» σε συνδυασμό με τις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών περί περιοριστικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων  αναστέλλει την προθεσμία των εξήντα (60) ημερών για την καταβολή του του επιβληθέντος προστίμου μέχρι της παύσης ισχύος του περιοριστικού μέτρου της ως άνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Τέλος ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και να προστατεύονται τα  συμφέροντα των καταναλωτών.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı