You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Ευτελίσατε τον θεσμό του δημοψηφίσματος”

“Ευτελίσατε τον θεσμό του δημοψηφίσματος”

“Ευτελίσατε τον θεσμό του δημοψηφίσματος”

Κατακραυγή της Ρούλας Νάννου από τον τέως Δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρή

Επιβεβαιώνει ο τέως δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής τα περί δημοψηφίσματος – παρωδία για την υποθαλάσσια σύνδεση ασκώντας παράλληλα αυστηρή κριτική στη δήμαρχο Ρούλα Νάννου κατηγορώντας την για ευτελισμό του θεσμού. Ειδικότερα, ο κος Τσαβαρής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ήταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος κι αποστράβωσε !!!

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 23-2-2016, αποφάσισε κατά πλειοψηφία και με τις ψήφους των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης της κυρίας Δημάρχου και του κ. Σπ. Σοφρά, τη «Σύσταση διευρυμένης Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την διενέργεια άτυπου τοπικού δημοψηφίσματος με το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο επικείμενο έργο της υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης Περάματος– Παλούκια Σαλαμίνας».

Ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας» πρότεινα και ψήφισε η παράταξη μας:

Α.– Πάγωμα των διαδικασιών της Α΄ Φάσης (ανταγωνιστικός διάλογος) που αφορά την δημοπράτηση του έργου «ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΕΚΜΠΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΥΠΟΘΑΛΛΑΣΙΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΖΕΥΞΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για όσο χρόνο απαιτηθεί έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών (έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων & Προεδρικού Δ/τος) για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με το άρθρο 216 του Ν. 3463/2006.

Β.- Εκπόνηση από ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθηναίων – Πειραιά) Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων με θέμα την περιβαλλοντική επιβάρυνση της Σαλαμίνας μετά την διπλή ζεύξη του νησιού με Μέγαρα και Πειραιά.

Δυστυχώς η Δήμαρχος προχώρησε σήμερα στις 20-3-2016 στην διεξαγωγή του άτυπου(όπως η ίδια το ονόμασε) δημοψηφίσματος και παρά την άποψη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου «ότι η τυχόν διεξαγωγή του δημοψηφίσματος δεν θα παρήγαγε δεσμευτικές έννομες συνέπειες, με το όποιο αποτέλεσμα».

Με παιδαριώδη προχειρότητα, καταπατώντας κάθε έννοια στοιχειώδους δημοκρατικής νομιμότητας, η Δήμαρχος στέρησε σήμερα στους Σαλαμίνιους πολίτες το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης τους.

Καταστρατηγώντας ακόμα και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που οι δικοί της Δημοτικοί Σύμβουλοι έλαβαν, είδαμε σήμερα κατά την διάρκεια διεξαγωγής του δημοψηφίσματος να συμβαίνουν διάφορα τραγελαφικά, ευτράπελα έως και παράτυπα και παράνομα:

– Μη συμμετοχή Δικαστικών Αντιπροσώπων στις Εφορευτικές Επιτροπές

– Έλλειψη Εκλογικών Καταλόγων

– Έλλειψη Εκλογικών Αντιπροσώπων του ΟΧΙ και του ΝΑΙ

– Παρουσία, σε όλα τα εκλογικά κέντρα, κάλπης Ετεροδημοτών

– Δικαίωμα ψήφου … πλέον της μιας (έως και 4 όσες … και οι Δημοτικές Κοινότητες).

Κυρία Δήμαρχε,

Είναι απορίας άξιο, γιατί σύρατε ένα ολόκληρο νησί σε Δημοψήφισμα – Παρωδία, ευτελίζοντας τόσο πολύ την έννοια του θεσμού του δημοψηφίσματος;

Γιατί, κυρία Δήμαρχε, δεν συγκαλέσατε, κατά την συνήθη και προσφιλή σας τακτική, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να τροποποιήσετε, σε σχέση με αυτά που εφαρμόσατε, την ειλημμένη απόφαση και να προστατεύσετε έτσι το κύρος της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και τους συμμετέχοντες;

Είχατε αναφέρει κυρία Δήμαρχε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «Για να θεωρηθεί έγκυρο θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, αν είναι δυνατόν, πάνω από το 50% του εκλογικού Σώματος και φυσικά να υπάρχουν εχέγγυα ότι έχει διασφαλιστεί η ελεύθερη έκφραση του».

Δυστυχώς για σας κυρία Δήμαρχε τόσο η συμμετοχή των πολιτών όσο και η διαδικασία της ανόθευτης έκφρασης, είναι πλέον κόλαφος προς το πρόσωπο σας, μετά τα σημερινά γεγονότα, όπως αυτά εξελίχθηκαν.

Γι αυτό τον πολιτικό διασυρμό φέρετε, ακέραια, την ευθύνη.

Η συμμετοχή είναι περίπου στο 15% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους και υπάρχουν μαρτυρίες συμπολιτών μας, που έχουν διπλοψηφίσει και τριπλοψηφίσει με μόνο στόχο να σας αποδείξουν το διαβλητό της διαδικασίας που ακολουθήσατε.

Είστε η μόνη και αποκλειστικά υπεύθυνη για την μη διασφάλιση της ελεύθερης έκφρασης των Σαλαμινίων πολιτών.

 

Κυρία Δήμαρχε,

Η δεκαεννιάμηνη θητεία σας στον δημαρχιακό θώκο του νησιού μας, έχει να καταδείξει , ΟΛΙΓΩΡΙΑ, ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΠΡΑΞΙΑ, ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΟΝΟΤΗΤΑ, ακόμα τόσο στα σημαντικά, όσο και στα καθημερινά προβλήματα του τόπου.

Θέλω να πιστεύω, ότι πλέον λάβατε το μήνυμα που σας έστειλαν σήμερα οι συμπολίτες μας, με το μεγάλο ποσοστό αποχής από το Δημοψήφισμα – φιάσκο.

Είναι πλέον η ώρα να αλλάξετε ρότα. Οι συμπολίτες μας, τον Μάη του 2014, σας εξέλεξαν Δήμαρχο Σαλαμίνας, για να διοικήσετε, προστατεύσετε και διαχειριστείτε τη τύχη αυτού του τόπου.

Δεν σας εξέλεξαν Δήμαρχο Σαλαμίνας για να πετάτε ΜΟΝΙΜΩΣ την μπάλα στην εξέδρα.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı