You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » «Ετσι θα απαλλαγεί η αγορά από τις μαϊμούδες» – Πρόταση της ΕΣΕΕ

«Ετσι θα απαλλαγεί η αγορά από τις μαϊμούδες» – Πρόταση της ΕΣΕΕ

«Ετσι θα απαλλαγεί η αγορά από τις μαϊμούδες» – Πρόταση της ΕΣΕΕ

Πρόταση για την απαλλαγή της αγοράς από τα προϊόντα απομίμησης (προϊόντα μαϊμού) κατέθεσε στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η ΕΣΕΕ. Συγκεκριμένα, με σχετική τροπολογία που κατάρτισε η Συνομοσπονδία και προτείνει να ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος προτείνει:

• Την αυτεπάγγελτη δέσμευση των παραποιημένων προϊόντων από τις αρμόδιες αρχές.

• Τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου σώματος ορκωτών εκτιμητών, το οποίο θα εκτιμά τα δεσμευμένα προϊόντα και θα αποφαίνεται εάν αυτά είναι κλεψίτυπα και αντίγραφα κατοχυρωμένου σήματος ή όχι.

• Εφόσον το πόρισμα του ανεξάρτητου εκτιμητή είναι θετικό και το εκτιμώμενο αντικείμενο αποτελεί προϊόν παραποίησης, τότε αυτό να καταστρέφεται άμεσα από την αρχή που το δέσμευσε.

Με την παραπάνω πρόταση, η ΕΣΕΕ ζητά από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της αγοράς, δηλαδή τη θεσμοθέτηση ενός αποτελεσματικού μηχανισμού προστασίας του νόμιμου και οργανωμένου εμπορίου από την κάθε είδους διακίνηση προϊόντων απομίμησης σήματος, που παραβιάζει κατοχυρωμένα δικαιώματα βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας.

«Η υλοποίηση της πρότασής μας θα απαλλάξει την αγορά από την παράνομη διακίνηση προϊόντων “μαϊμού” και θα δώσει ένα καθοριστικό πλήγμα στο παρεμπόριο –υπαίθριο ή οργανωμένο, που στερεί το κράτος από φορολογικά έσοδα και τρέφει την παραοικονομία. Παράλληλα, θα προστατεύσει αποτελεσματικά τους καταναλωτές από την αγορά προϊόντων ανέλεγκτων, αμφισβητούμενης ποιότητας και πολλές φορές επικίνδυνων για την υγεία και την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού» αναφέρει η ΕΣΕΕ.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı