You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » ΕΣΕΕ: Οι 52 λόγοι που λέμε ΟΧΙ στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

ΕΣΕΕ: Οι 52 λόγοι που λέμε ΟΧΙ στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

ΕΣΕΕ: Οι 52 λόγοι που λέμε ΟΧΙ στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε σειρά επιστολών στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, στους αρχηγούς των κομμάτων, στα μέλη της Κυβέρνησης Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς, καθώς σε όλους τους βουλευτές ενόψει της επικείμενης κατάθεσης στη Βουλή από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του σχεδίου νόμου για την «απελευθέρωση» της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, 52 Κυριακές το χρόνο. Η σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Η ΕΣΕΕ με αυτόν τον τρόπο εκφράζει την πλήρη αντίθεση του εμπορικού κόσμου της χώρας για την συγκεκριμένη πρόθεση του Υπουργείου, που αποτελεί καθ’ ολοκληρίαν δική του πρωτοβουλία.

Το άνοιγμα τις Κυριακές σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση. Η συγκεκριμένη απελευθέρωση -σε περίοδο βαθειάς ύφεσης- δεν πρόκειται, όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο, να αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, ούτε την απασχόληση. Απλά, θα αναδιανείμει τα ελάχιστα διαθέσιμα κατανάλωσης, προς όφελος εκείνων, που έχουν τον τρόπο και την ρευστότητα να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο μικροεργοδότης και ο αυτοαπασχολούμενος θα προσπαθήσει με τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος να ακολουθήσει αλλά είναι φύσει και θέσει αδύνατο να τα καταφέρει.

Οι έλληνες έμποροι είναι βέβαιοι ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας κατανοεί πλήρως το αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί το εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα καθώς και ότι πλέον είναι ώρα ευθύνης για όλους: η λειτουργία τις Κυριακές πρέπει να παραμείνει η εξαίρεση στον κανόνα. Η ΕΣΕΕ καλεί τους έλληνες βουλευτές να μην επιτρέψουν με την ψήφο τους να περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να στηρίξουν και να συμπορευτούν με τις θέσεις και προτάσεις των μικρομεσαίων εμπόρων της χώρας μας.

Η ΕΣΕΕ λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και μετά από διαβουλεύσεις που κάλυψαν τις ανάγκες της αγοράς κάθε πόλης σε όλη την Ελλάδα, προτείνει το άνοιγμα των καταστημάτων 6 Κυριακές το χρόνο για όλους, 3 πριν τις γιορτές του Πάσχα, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και άλλες 3 μετά από απόφαση του κάθε τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, κατά προτίμηση εντός των εκπτωτικών περιόδων. Επιπρόσθετα, προτείνει την νομιμοποίηση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, λιμενικές ζώνες, στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και σε όλες τις εποχιακές αγορές, θερινούς και χειμερινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Στις 52 Κυριακές που προτείνει το Υπουργείο, η ΕΣΕΕ αντιπαραβάλλει 52 λόγους για τους οποίους το ελληνικό εμπόριο λέει ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας”.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı