You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Επιτέλους να αξιοποιηθεί το επεξεργασμένο νερό της Ψυττάλειας”

“Επιτέλους να αξιοποιηθεί το επεξεργασμένο νερό της Ψυττάλειας”

“Επιτέλους να αξιοποιηθεί το επεξεργασμένο νερό της Ψυττάλειας”

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που γιορτάζεται στις 22.03.2013, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης με δήλωση του τονίζει:

«Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) ως φορέας που εστιάζει στη βιώσιμη ανάπτυξη θεωρεί ότι η αποτελεσματική διαχείριση των νερών είναι αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα της Αθήνας.

Στην Αθήνα, που κατοικεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας, οι απαιτήσεις σε νερό είναι εξαιρετικά υψηλές. Πρόκειται για το μόνο υδατικό διαμέρισμα στο οποίο η ύδρευση αποτελεί τη κύρια χρήση του νερού.

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ με σοβαρότητα και προσοχή έχει προτείνει κι διαθέτει πλήρεις μελέτες για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης αξιοποίησης των 850.000 κμ νερού, που σε καθημερινή βάση παράγει η Ψυττάλεια, σε συνδυασμό με τη δημιουργία λιμνοδεξαμενής και φωτοβολταΪκού πάρκου, για την αναδάσωση του όρους Αιγάλεω, την άρδευση του αστικού πρασίνου και για βιομηχανική χρήση.

ΥΠΕΚΑ και Περιφέρεια Αττικής πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες και χωρίς κωλυσιεργία να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων .

Το πρόβλημα των υδάτινων πόρων είναι ζωτικής σημασίας και δε συγχωρεί οποιαδήποτε αδράνεια και ολιγωρία».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı