You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Επιμένει ελληνικά η ANDRIAMAR

Επιμένει ελληνικά η ANDRIAMAR

Επιμένει ελληνικά η ANDRIAMAR

Αν και το κόστος κατασκευής του σε ελληνικό ναυπηγείο ήταν διπλάσιο όπως και μεγαλύτερος ήταν και ο χρόνος παράδοσής του, οι υπεύθυνοι της Andriamar αποφάσισαν να εμπιστευτούν το νεότευκτο δεξαμενόπλοιό τους σε ελληνικά χέρια. Το ΠΥΘΕΑΣ, που πήρε το όνομά του από τον μυθικό Ελληνα θαλασσοπόρο του 9ου αιώνα π.Χ., κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πέραμα, προκειμένου να στηριχτούν οι Ελληνες ναυπηγοεπισκευαστές και να πάρουν το μεροκάματο Ελληνες εργάτες. Μια απόφαση που πήραν καθαρά για πατριωτικούς λόγους οι υπεύθυνοι της Αndriamar και από την αγάπη τους να επενδύσουν στον τόπο τους. «Πλην όμως, αυτή η προσπάθεια και η επιλογή μας δεν έτυχε της αναλόγου υποστηρίξεως» τονίζουν.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο, μοντέρνο δεξαμενόπλοιο διπλού τοιχώματος, μεταφορικής ικανότητας 1750 DWT το οποίο είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα και πληροί απολύτως, όλες τις απαιτήσεις των Διεθνών-Ευρωπαϊκών και Εθνικών κανονισμών ως και του Γαλλικού Νηογνώμονα, που αφορούν στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Μαζί με τα δύο βυτιοφόρα οχήματα που διαθέτει, προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την αδιάλειπτη και ασφαλή τροφοδοσία με καύσιμα, των νησιών.

Η Εν Πειραιεί βρέθηκε στον αγιασμό που τελέστηκε στο Πέραμα όπου ο ιδιοκτήτης Δήμος Πέτρου περιβαλλόμενος από την οικογένειά του και τα στελέχη της εταιρείας έδινε το παράδειγμα στους άλλους Ελληνες πλοιοκτήτες που περιμένουν στις λίστες αναμονής για να κατασκευάσουν τα πλοία τους στα Τουρκικά ναυπηγεία!

Συν τοις άλλοις, το ΠΥΘΕΑΣ θα υψώσει την ελληνική σημαία και θα επανδρωθεί από Έλληνες ναυτικούς.

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı