You Are Here: Home » Uncategorized » Επικοινωνιακό πυροτέχνημα τα μέτρα για το παρεμπόριο στα λιμάνια!

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα τα μέτρα για το παρεμπόριο στα λιμάνια!

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα τα μέτρα για το παρεμπόριο στα λιμάνια!

Για επικοινωνιακούς λόγους έγινε, από ότι φαίνεται, η προ ημερών ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την πάταξη του παρεμπορίου. Τρεις μέρες μετά, η Εν Πειραιεί διαπίστωσε ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά, το Πέραμα και τη Σαλαμίνα είχαν πλήρη άγνοια – όπως δήλωσαν στην enpeiraiei.gr – για τις αποφάσεις που ελήφθησαν κεκλεισμένων των θυρών, στην Ακτή Βασιλειάδη, αφήνοντας παράλληλα ανενόχλητους τους αλλοδαπούς μικροπωλητές να δραστηριοποιούνται στο λιμάνι και να πουλούν τα παράνομα είδη τους στους ταξιδιώτες. Εν ολίγοις, επικρατεί η ίδια κατάσταση, με το παρεμπόριο να ανθίζει, τη φοροδιαφυγή να καλπάζει – την ώρα που οι κυβερνώντες αναζητούν 11,5 δισ. ευρώ – και τα κέρδη να γίνονται έμβασμα για το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Νιγηρία και την Αλγερία.

Θυμίζουμε ότι στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο συντονισμός όλων των αρμοδίων αρχών (Λιμενικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) για τη διενέργεια εντατικών ελέγχων μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου στα λιμάνια. Σε τοπικό επίπεδο, σε όλα τα μεγάλα νησιά, μέσω των οποίων διακινούνται οι παράνομες απομιμήσεις προϊόντων, δόθηκαν…. εντολές – σύμφωνα με το δελτίο τύπου – ώστε τα κατά τόπους λιμεναρχεία και οι αστυνομικές διευθύνσεις να διεξάγουν ελέγχους σε 24ωρη βάση. Εξαιρούνται, βεβαίως, εκείνα τα νησιά όπου οι κατά τόπους αρχές, όπως για παράδειγμα στην Αίγινα (Λιμεναρχείο και Αστυνομία) έχουν ισχυρά ανακλαστικά και ανταποκρίνονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης στη μεγάλη πληγή για την εθνική μας οικονομία που λέγεται παρεμπόριο.

Οι παραπάνω αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες και αναρτήθηκαν στις ενημερωτικές ιστοσελίδες απέχουν τελικώς πολύ από το στάδιο της υλοποίησης καθώς από ότι φαίνεται εκείνο που ενδιαφέρει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι να επιδείξει μια ψευδεπίγραφη ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα σε ένα ζήτημα που δεν υπάρχει πολιτική βούληση να επιλυθεί.

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı