You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Επιβεβαιώνεται η Εν Πειραιεί για τα σκραπάδικα

Επιβεβαιώνεται η Εν Πειραιεί για τα σκραπάδικα

Επιβεβαιώνεται η Εν Πειραιεί για τα σκραπάδικα

Είχε χτυπήσει το καμπανάκι για τους επιτήδειους

Eπιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η Εν Πειραιεί για το δημοσίευμά της όσον αφορά στη λειτουργία των λεγόμενων σκραπάδικων μετά την κλοπή της ορειχάλκινης προτομής του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στην Κρήτη. Συγκεκριμένα με το ρεπορτάζ της που δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου, είχε κρούσει τον κώδωνα για τη δράση των επιτήδειων που αρπάζουν ακόμα και τα στάντς των εφημερίδων από τους δρόμους και τα πωλούν σε κλεπταποδόχους σκραπάδες. Το δημοσίευμά μας ανέφερε:

Βάζουν στο μάτι όποιο αντικείμενο εμπεριέχει σίδηρο, χαλκό, μπρούτζο και δεν διστάζουν να ρημάξουν τη δημόσια περιουσία, θέτοντας πολλές φορές και σε κίνδυνο τις ζωές ανύποπτων πολιτών, για να εξασφαλίσουν μερικές δεκάδες ευρώ. Πριν από λίγες μέρες, τρεις αθίγγανοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ενώ προσπαθούσαν να διαλύσουν γέφυρα του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη για να κλέψουν το μέταλλο.

Η κλοπή scrap μετάλλων τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση αφού τα λεγόμενα σκραπάδικα αγοράζουν με το κιλό το πολύτιμο υλικό από αλλοδαπούς και αθίγγανους που έχουν το “know – how” της επικερδούς «επιχείρησης».

Την περασμένη δεκαετία προκαλούσε μεγάλη εντύπωση η εικόνα που παρουσίαζαν τα ακάλυπτα φρεάτια των ομβρίων υδάτων με τις σχάρες να έχουν κάνει φτερά αποτελώντας παγίδα για τους πεζούς. Μέχρι που διαπιστώθηκε ότι πίσω από την εξαφάνισή τους βρίσκονταν αδίστακτοι αθίγγανοι οι οποίοι αδιαφορώντας για την επικινδυνότητα των ανοιχτών φρεατίων, έκλεβαν τις σχάρες πουλώντας τις στη συνέχεια στις μάντρες περισυλλογής και ανακύκλωσης scrap μετάλλων. Η δημόσια περιουσία βρίσκεται, στην κυριολεξία, στο έλεος των συμμοριών που λεηλατούν ότι βρουν στο πέρασμά τους.

Τα σκραπάδικα αποτελούν από τις πιο προσοδοφόρες επιχειρήσεις και πληρώνουν τοις μετρητοίς. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, είναι το μεγαλύτερο δέλεαρ για να βγάλει κάποιος ένα διόλου ευκαταφρόνητο μεροκάματο. Η ασυδοσία, ωστόσο, των ιδιοκτητών τους οφείλεται στους πλημμελείς ελέγχους της Αστυνομίας που τους έχουν αφήσει να λειτουργούν ως κλεπταποδόχοι αφού κάποιες από αυτές τις μάντρες δεν τηρούν τις προϋποθέσεις για την αγορά και αποθήκευση των scrap μετάλλων που τις περισσότερες φορές αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Στην περιοχή της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, λειτουργούν δεκάδες μάντρες συλλογής και ανακύκλωσης scrap μετάλλων χωρίς να έχουν ελεγχθεί ως προς τη νομιμότητά τους και τις συναλλαγές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εν Πειραιεί» τις τελευταίες μέρες το Αστυνομικό Τμήμα του Ρέντη, όπου εδρεύει μεγάλος αριθμός τέτοιων επιχειρήσεων, έχει επιδοθεί σε κυνήγι κατά των επιτήδειων που λειτουργούν με «σημαία ευκαιρίας», χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια, και εμπορεύονται μέταλλα μεγάλης αξίας προερχόμενα από σιδηροδρομικούς σταθμούς, αγωγούς ομβρίων, ανεγειρόμενες οικοδομές, ακόμα και προτομές και αγάλματα. Ακόμα και τα stands εφημερίδων εξαφανίζονται από δρόμους και πλατείες.

Από τους ελέγχους των αστυνομικών προέκυψε ότι τρεις μάντρες scrap λειτουργούσαν στην περιοχή του Ρέντη, χωρίς άδεια, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı