You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Επίσκοποι Γαλλίας: “Αποζημίωση στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από παιδόφιλους ιερείς”

Επίσκοποι Γαλλίας: “Αποζημίωση στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από παιδόφιλους ιερείς”

Επίσκοποι Γαλλίας: “Αποζημίωση στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από παιδόφιλους ιερείς”

Ακόμα αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το μερίδιο ευθύνης τους στο σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης που συγκρούεται με την Καθολική Εκκλησία.Oι επίσκοποι της Γαλλίας συμφώνησαν να αποζημιώσουν οικονομικά τα θύματα των οποίων οι υποθέσεις δεν εμπίπτουν στο καθεστώς παραγραφής της χώρας.

“Έχουμε συμφωνήσει κατ ‘αρχήν να κάνουμε μια οικονομική κίνηση”, δήλωσε στο Associated Press ο Vincent Neymon, επικεφαλής  επικοινωνίας για τη συνδιάσκεψη των γαλλικών επισκόπων. Είπε ότι ελπίζει να έχει ένα σύστημα για την πληρωμή των θυμάτων σε ισχύ σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η Γαλλία δεν είχε ανοσία στο σκάνδαλο που προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Καθολική ιεραρχία,  και αυτό είναι το θέμα μιας συνόδου στο Βατικανό αυτή την εβδομάδα για την αποτροπή της σεξουαλικής κακοποίησης και τη δίωξη των παιδόφιλων ιερέων .

Δύο χρόνια πριν, μια έρευνα με τη διαδικτυακή δημοσίευση Mediapart αποκάλυψε 342 περιπτώσεις κακοποίησης για πάνω από 50 χρόνια, όπου Γάλλοι επίσκοποι κατηγορήθηκαν ότι κάλυπταν στη Γαλλία και στο εξωτερικό, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 34 ιερέων. Μερικοί καταδικάστηκαν, οι περισσότεροι τουλάχιστον ερευνήθηκαν. Κάποιοι όμως διέφυγαν  την τιμωρία, επειδή το καθεστώς των περιορισμών για σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων, το οποίο πρόσφατα επεκτάθηκε από 20 σε 30 χρόνια αφότου ένα θύμα κλείσει τα 18, είχε τελειώσει.

Η συνδιάσκεψη των επισκόπων της Γαλλίας ανέφερε ότι μέσα σ τα τελευταία δύο χρόνια, 211 άτομα ανέφεραν ότι ήταν θύματα κακοποίησης – σχεδόν όσα και τα 222 τα έξι προηγούμενα χρόνια. Από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις, οι επίσκοποι είπαν ότι 75 έχουν αναφερθεί σε Γάλλους εισαγγελείς και 10 μέλη του κλήρου έχουν κατηγορηθεί . Δεν είναι σαφές πόσες περιπτώσεις ξεπερνούν το καθεστώς των περιορισμών, αλλά ο Neymon είπε ότι 43 πραγματοποιήθηκαν 43 πριν το 2000.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı