You Are Here: Home » ΠΑΙΔΕΙΑ » Επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού στις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ

Επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού στις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ

Επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού στις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ

 

 

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά με συνέπεια και υπευθυνότητα την εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και περιβαλλοντικής ενημέρωσης των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης, το επιστημονικό προσωπικό του Συνδέσμου υποδέχθηκε την Τετάρτη 22/02/2012 σε ειδική αίθουσα εκδηλώσεων ομάδα μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, συνοδευόμενη από συνοδούς – εκπαιδευτικούς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με μια άκρως παιδαγωγική παρουσίαση συνδυασμένη με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, αναφορικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, ο επιστημονικός υπεύθυνος σε θέματα περιβάλλοντος και ειδικός Σύμβουλος του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημήτρης Μπανούσης :

• Μετέφερε την επιστημονική πληροφορία τους μαθητές (μεταφορά γνώσης για άρση της άγνοιας)

• Πληροφόρησε για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον

• Εισήγαγε περιβαλλοντικούς προβληματισμούς, τους οποίους οι ίδιοι οι μαθητές προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν προτείνοντας λύσεις βασισμένες στην κριτική σκέψη

• Ενέπλεξε τους νεαρούς πολίτες σε περιβαλλοντική δράση προσπαθώντας να τους εμπνεύσει μια νέα περιβαλλοντική ηθική, επικοδομητική για την αυριανή τους δράση ως ενεργοί πολίτες.

Κατόπιν τους ενημέρωσε για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, τους ανέλυσε την φιλοσοφία του νέου νόμου καθώς και τις μεταβολές εν συγκρίσει με τον προγενέστερο. Την ενημέρωση ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) υπό την καθοδήγηση του ιατρικού προσωπικού του Συνδέσμου.

Η εν λόγω επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια αναπάντεχα ευχάριστη έκπληξη για τους νεαρούς μαθητές, καθώς ο Αντιπροέδρος της Ένωσης Φυσικών και Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Πειραιά Στέφανος Τσιτομενέας πραγματοποίησε προς τιμήν τους μία διάλεξη πανεπιστημιακού επιπέδου.

Η διάλεξη αυτή κέντρισε πραγματικά το ενδιαφέρον τους κυρίως γύρω από θέματα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και αστικού περιβάλλοντος και σε συνδυασμό με την συνολική επίσκεψη και ξενάγησή τους στους χώρους του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. τους έδωσε τροφή για σκέψη αλλά και γραφή, δεδομένου του γεγονότος ότι αρκετοί από τους παρευρισκόμενους αρθρογραφούν στην σχολική εφημερίδα.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. από μεριάς του εξασφαλίζει τη δωρεάν μεταφορά και φιλοξενία των μαθητών και συνοδών τους εκπαιδευτικών που μετέχουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης και περιβαλλοντικής ενημέρωσης.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı