You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Αρχαία στα… αντιπλημμυρικά έργα στου Ρέντη – Αμεσα σύσκεψη για την εξεύρεση λύσεων

Αρχαία στα… αντιπλημμυρικά έργα στου Ρέντη – Αμεσα σύσκεψη για την εξεύρεση λύσεων

Αρχαία στα… αντιπλημμυρικά έργα στου Ρέντη – Αμεσα σύσκεψη για την εξεύρεση λύσεων

Τον χώρο όπου εκτελείται το έργο κατασκευής του βασικού συλλεκτήρα ομβρίων υδάτων, μέσα στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στον Αγ. Ι. Ρέντη, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πειραιά με επικεφαλής τον προϊστάμενό της κ. Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο. Στο εργοτάξιο συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη, τον κ. Γ. Συρόπουλο εκ μέρους της ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και με εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επί τόπου εξέταση των προβλημάτων που παρουσιάζει η εκτέλεση του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Τα προβλήματα σχετίζονται κυρίως με τις καθυστερήσεις εξαιτίας των ανασκαφών λόγω εντοπισμού αρχαίων θέσεων κατά τις εκσκαφές. Κατά τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους όλων των πλευρών προτάθηκε, και έγινε δεκτό από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, να πραγματοποιηθούν ερευνητικές τομές καθ’ όλο το ανεκτέλεστο μήκος του αγωγού για να διαπιστωθεί αν θα απαιτηθούν συστηματικές ανασκαφές ή αν θα μπορέσουν να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες ώστε να ολοκληρωθεί το έργο εντός του χρονοδιαγράμματος, δηλαδή το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αποφασίστηκε, επίσης, να γίνει άμεσα μια σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, για να συζητηθεί το πρόβλημα και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου τόνισε τη σημασία του έργου για την ενίσχυση των υποδομών και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και επέστησε την προσοχή όλων στην γρήγορη εξεύρεση μιας λύσης η οποία θα επιτρέψει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı