You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Επέκταση κρουαζιέρας στην Πειραϊκή: Μόνο οι εργολάβοι χαίρονται!

Επέκταση κρουαζιέρας στην Πειραϊκή: Μόνο οι εργολάβοι χαίρονται!

Επέκταση κρουαζιέρας στην Πειραϊκή: Μόνο οι εργολάβοι χαίρονται!

«Τα 136 εκ. ευρώ να διατεθούν για υποδομές στην πόλη»

“Πάνω” τους έχουν πάρει την προστασία της περιοχής τους οι κάτοικοι της Πειραϊκής. Προ ημερών αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση – απόντος του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη – με τον Υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη προκειμένου να του ζητήσει να αποτρέψει την επιβλαβή για τον Πειραιά, επέκταση της κρουαζιέρας. Ειδικότερα, ζήτησαν από τον Υπουργό να απαλλάξει την COSCO από την υποχρέωση εκτέλεσης του εν λόγω έργου και να διατεθούν τα 136 εκατ. ευρώ σε άλλες παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο Πειραιάς, όπως είναι η βύθιση των γραμμών ΗΣΑΠ μέχρι το Νέο Φάληρο και ο σύγχρονος κόμβος σύνδεσης της Λεωφόρου Σχιστού με την Εθνική Οδό Κορίνθου στον Σκαραμαγκά.

«Σε βάρος της ποιότητας ζωής και υγείας των κατοίκων,  του φυσικού και αρχαιολογικού περιβάλλοντος του Πειραιά, αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας  του λιμανιού,  προωθείται ένα περιττό και παράλογο έργο το οποίο δεν το θέλει κανείς, ούτε η τοπική κοινωνία, ούτε οι επαγγελματικοί κλάδοι του λιμανιού (ακτοπλόοι, κ.ά.), ούτε καν ο κλάδος της κρουαζιέρας, που θεωρεί τον Πειραιά ήδη κορεσμένο για τις ανάγκες του» τόνισαν οι κάτοικοι σημειώνοντας στον κο Κουβέλη ότι οι μόνοι που θέλουν το έργο και πιέζουν με όσα μέσα διαθέτουν για την εκτέλεσή του, είναι οι εργολάβοι λιμενικών έργων που θα ‘απορροφήσουν’ τα 136 εκ. ευρώ του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας…

Πριν από μερικούς μήνες οι κάτοικοι είχαν ενημερώσει δια ζώσης τον κο Κουρουμπλή στο γραφείο του απ’ όπου έφυγαν με άδεια χέρια. Σύμφωνα με τις τρεις Κινήσεις Πολιτών που εκπροσωπούν τους κατοίκους της Πειραϊκής, ο κος Κουβέλης έδειξε να κατανοεί τις απόψεις τους.

Οι κάτοικοι, τέλος, καρφώνουν τον κο Μώραλη και τη δημοτική του ομάδα, λέγοντας πως όλες οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν ταχθεί κατά του περιττού αυτού έργου, πλην της παράταξης του Δημάρχου που επιφυλάχτηκε να πάρει θέση όταν… θα έχει περισσότερα στοιχεία.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı