You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » «Εξαφανίσαμε το “σεντόνι” από την πόλη»

«Εξαφανίσαμε το “σεντόνι” από την πόλη»

«Εξαφανίσαμε το “σεντόνι” από την πόλη»

Θεαματικά τα αποτελέσματα στον αγώνα για την πάταξη του παρεμπορίου σε Νίκαια – Αγ. Ι. Ρέντη με μόλις 3 άτομα προσωπικό!Στο ενδιαφέρον και τον ζήλο των εργαζομένων στην Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος αλλά και στην άψογη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛΑΣ απέδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Δημοσθένης Σταματάτος τα πολύ καλά αποτελέσματα στην πάταξη του παρεμπορίου μιλώντας στη 2η ημερίδα που διοργάνωσε στο δημαρχείο της πόλης. «Σε έναν χρόνο σχεδόν εξαφανίσαμε το λεγόμενο “σεντόνι” από τις λαϊκές αγορές, τις πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας» τόνισε ο κ. Σταματάτος υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας για τη στήριξη του νόμιμου εμπορίου πρέπει να είναι συνεχής και χωρίς συμβιβασμούς. «Γι’αυτό το λόγο καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της πόλης μας να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και να ενημερώσουμε τους καταναλωτές “να μην πετάνε τα λεφτά τους στο δρόμο”» είπε χαρακτηριστικά.

O κ. Σταματάτος επεσήμανε ότι για την πάταξη του παρεμπορίου χρειάζεται αποτελεσματικότερος έλεγχος στα τελωνεία κατά την είσοδο των προϊόντων αυτών στη χώρα μας και ιδίως στα μεγάλα λιμάνια με τη χρήση σύγχρονων συστημάτων ελέγχου, για να αυξηθεί ο αριθμός των δεσμευόμενων προϊόντων. «Σε μια περίοδο καταναλωτικής κρίσης, μας δίνεται μοναδική ευκαιρία, να ευαισθητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε και να πείσουμε τους Έλληνες καταναλωτές ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς προϊόντα παραποίησης και απομίμησης».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης απένειμε τα εύσημα για τα αποτελέσματα στον αγώνα για την πάταξη του παρεμπορίου σημειώνοντας ότι αν και το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας Νίκαιας-Ρέντη αποτελείται μόνο από τρία άτομα αυτό το γεγονός δεν έχει σταθεί εμπόδιο. «Στόχος μας είναι να συμβάλλομε στην εξάλειψη του φαινόμενου του αθέμιτου ανταγωνισμού και να περιορίσουμε όσο το δυνατόν γίνεται την παράνομη δραστηριότητα στην αγορά που βλάπτουν ουσιαστικά τους επαγγελματίες της πόλης μας» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Δύο από τους τρόπους καταστροφής των προϊόντων μαϊμού στον δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη είναι η ρίψη εντός των απορριμματοφόρων και η χρήση ανεξίτηλου σπρέι. Παράλληλα ενισχύθηκαν οι ελεγκτικές αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου, δίδοντάς τους, όσον αφορά στο παραεμπόριο, τις ελεγκτικές αρμοδιότητες του Σ.Δ.Ο.Ε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ο τζίρος του παραεμπορίου, υπολογίζεται ετησίως στα 25 δισ. ευρώ, που στερούν από τα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους τουλάχιστον 9 δισ. από ΦΠΑ, δασμούς και ασύλληπτη φορολογητέα ύλη. Οι απώλειες θέσεων εργασίας, ασφαλιστικών εισφορών και “λουκέτων” που προκαλεί το λαθρεμπόριο, αλλά και η αιμορραγία του παραεμπορίου, υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ.

Σχετικές τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της ημερίδας έκαναν οι : Λεωνίδας Αθανασιάδης Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Θανάσης Τσίνος Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας,Δημήτρης Αρμενάκης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής όμορων νομών και νήσων Αιγαίου, Αριστείδης Λυμπεράτος Αστυνόμος Α’ της Δ/νσης Πειραιά, Μιχάλης Τσιφάκης Πρόεδρος Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, Γεώργιος Ζησιμμάτος Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı