You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της ΟΛΠ Α.Ε.

Εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της ΟΛΠ Α.Ε.

Εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της ΟΛΠ Α.Ε.

Αύξηση κατά 29%, ήτοι 21,1 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της ΟΛΠ Α.Ε. κατά το Α’ εξάμηνο του 2022, με τον τελευταίο να ανέρχεται σε 93,1 εκατ. ευρώ έναντι 72,0 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.
Η εκ νέου εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου των εργασιών συντελέστηκε χάριν στην αύξηση των εσόδων κατά το α’ εξάμηνο 2022 συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2021 από τους διαφορετικούς τομείς δραστηριοτήτων της ΟΛΠ Α.Ε. Κυρίως ο τομέας της κρουαζιέρας, σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 182,1% και ο τομέας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων (Προβλήτας Ι) σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 53,6%.
Επισημαίνεται το σημαντικό γεγονός της άμεσης σύνδεσης των εσόδων της ΟΛΠ Α.Ε. με τις τοπικές κοινωνίες, μέσω του τέλους ανταπόδοσης του 3,5% επί των συνολικών εσόδων της Εταιρείας, ποσοστό το οποίο εισπράττεται από τους παραλιμένιους δήμους Πειραιά, Σαλαμίνας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος.
Πιο συγκεκριμένα ενώ μέχρι το 2016 προβλεπόταν ότι η ΟΛΠ Α.Ε. θα πλήρωνε ως ετήσιο αντάλλαγμα στο Ελληνικό Δημόσιο 2% του ετήσιου τζίρου της με βάση τη νέα σύμβαση παραχώρησης που υπογράφτηκε το 2016 το Δημόσιο εισπράττει πλέον 3,5% σε πολύ μεγαλύτερο τζίρο. Έτσι από τα 2 εκατ. ευρώ που εισέπραξε για την οικονομική χρήση του 2015 αναμένεται να εισπράξει πάνω από 7 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2022 ήτοι αύξηση 250%.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı