You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αυστηρή κριτική για τις προκάτ σχολικές αίθουσες στον Πειραιά

Αυστηρή κριτική για τις προκάτ σχολικές αίθουσες στον Πειραιά

Αυστηρή κριτική για τις προκάτ σχολικές αίθουσες στον Πειραιά

Αυστηρή κριτική για την τοποθέτηση προκάτ σχολικών αιθουσών άσκησε στη δημοτική αρχή Πειραιά, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Πειραιάς για όλους” Νίκος Μπελαβίλας. Κι αυτό, γιατί “έπρεπε να ανταποκριθεί και να εφαρμόσει  τον νόμο 4521/2018 (υποχρεωτική διετής προσχολική εκπαίδευση), ασθμαίνοντας και χωρίς καμιά προετοιμασία προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το ευαίσθητο θέμα”.

Ο κος Μπελαβίλας κάνει λόγο για ολιγωρία και έλλειψη σχεδιασμού που οδήγησαν σε λύσεις πρόχειρες και αποσπασματικές. “Γιατί προχειρότητα λέγεται το προκάτ και αδιαφορία αποκαλείται ο περιορισμός του αύλειου χώρου, ιδιαίτερα όταν αφορά παιδιά που θέλουν να κινηθούν, να τρέξουν, να αθληθούν, να παίξουν” τονίζει και συνεχίζει:

“Και ευκαιρία για κάτι καλύτερο και πιο μελετημένο υπήρξε! Πρόσφατα επισκέφθηκε τον Πειραιά η ηγεσία της εταιρείας Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) Α.Ε -του ενιαίου κατασκευαστικού φορέα του ελληνικού κράτους- για να παραδώσει 14 νέες αίθουσες για τις ανάγκες δημοτικών σχολείων.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα μπορούσαν να δράξουν την ευκαιρία για μια «ξενάγηση» στα Νηπιαγωγεία της πόλης μας. Το 23ο στο Χατζηκυριάκειο, το 25ο στην Πειραϊκή, το 26ο στην Καλλίπολη, το 9ο, 15ο, 29ο  στη Β’ Δημοτική Κοινότητα και το 1ο στα Μανιάτικα είναι μερικά από αυτά που περιμένουν να συγκροτηθούν οι επιτροπές καταλληλόλητας (απόλυτης αρμοδιότητας και ευθύνης του Δήμου μας) για εξεύρεση χώρων όπου θα κατασκευαστούν νέα κτίρια”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı