You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Εντολή Δρίτσα για διερεύνηση των καταγγελιών για λιμενικούς που καλύπτουν δουλεμπόρους

Εντολή Δρίτσα για διερεύνηση των καταγγελιών για λιμενικούς που καλύπτουν δουλεμπόρους

Εντολή Δρίτσα για διερεύνηση των καταγγελιών για λιμενικούς που καλύπτουν δουλεμπόρους

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με τίτλο: ”Αξιωματικοί του Λιμενικού έκαναν πλάτες στους δουλεμπόρους” , από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το Υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Το κύρος και η αξιοπιστία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αποδεικνύεται διαχρονικά από τα επιχειρησιακά αποτελέσματα (βλ. συνημμένο πίνακα) και τις επιτυχίες του στον αγώνα κατά των οργανωμένων εγκληματικών δικτύων που χρησιμοποιούν τη θάλασσα ως πεδίο εκδήλωσης της έκνομης δράσης τους. Στον αγώνα αυτό, το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αλληλεπιδρά σε διαρκή βάση με όλες τις Υπηρεσίες Ασφάλειας της Χώρας.

Κάθε καταγγελία, επώνυμη ή ανώνυμη, ανεξάρτητα από ενδεχόμενες σκοπιμότητες που εξυπηρετεί, και αφορά στα στελέχη του Φορέα μας, αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς εξέτασης από τους υφιστάμενους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου ενώ παράλληλα παραπέμπεται αμελλητί και διερευνάται διεξοδικά και αμερόληπτα από τη Δικαιοσύνη, όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν με ανάλογου περιεχομένου καταγγελία.

Το προσωπικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, κάθε βαθμίδας και θέσης που κατέχει, και ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες της τρέχουσας συγκυρίας, θα εξακολουθήσει με αμείωτο ρυθμό να εκπληρώνει με υψηλό αίσθημα ευθύνης την πολιτειακή του αποστολή και να διώκει την εγκληματικότητα και παραβατικότητα, αδιακρίτως και προς κάθε κατεύθυνση.

Κάθε πολίτης που διαθέτει οιαδήποτε στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό και ταυτοποίηση επίορκων στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, καλείται να τα παρουσιάσει ενώπιον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όποιοι πλήττουν το κύρος του Φορέα και της Ελληνικής Πολιτείας, κατ’ επέκταση.

Στο πνεύμα αυτό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας, έδωσε κατεπείγουσα εντολή στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής να προβεί σε όλες τις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για τη διεξοδική και σε βάθος διερεύνηση των καταγγελλομένων στο εν λόγω δημοσίευμα. Ταυτόχρονα θα ζητήσει από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ενημέρωση επί της πορείας των σχετικών δικογραφιών που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı