You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ελλιπής η αστυνόμευση στον Πειραιά – Με το μισό προσωπικό τα Αστυνομικά Τμήματα

Ελλιπής η αστυνόμευση στον Πειραιά – Με το μισό προσωπικό τα Αστυνομικά Τμήματα

Ελλιπής η αστυνόμευση στον Πειραιά – Με το μισό προσωπικό τα Αστυνομικά Τμήματα
Για τα προβλήματα μείζονος σημασίας των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Πειραιά ενημέρωσε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά. Η Ενωση επαναφέρει το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης αστυνομικών που φθάνει το 40 με 50% με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα Αστυνομικά Τμήματα με κάποια να κλείνουν τη νύχτα, να είναι ελλιπής η αστυνόμευση και να υποχρεώνονται σε διπλή νυχτερινή εργασία οι συνάδελφοί τους χωρίς ημερήσια ανάπαυση.
Συγκεκριμένα στο έγγραφό τους, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά Σπύρος Λιότσος και η Γενική Γραμματέας Αργυρώ Μαλαχία αναφέρουν ένα προς ένα τα Αστυνομικά Τμήματα με τις ελλείψεις. Ειδικότερα:
“Το προσωπικό που υπηρετεί στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιώς, Α.Τ. κλπ, υπολείπεται σε ποσοστό κατά 40%-50% περίπου από το ελάχιστο προβλεπόμενο, με βάση τις οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών, ήτοι 898 άτομα περίπου Οργανική δύναμη και παρούσα 631 άτομα, περίπου. Τονίζουμε, ότι για να καλυφθούν οι βασικές και πάγιες υπηρεσιακές ανάγκες καθημερινά, χωρίς να υπολογίζονται οι Ημερήσιες Αναπαύσεις και οι κανονικές άδειες λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, η εν λόγω παρούσα δύναμη είναι αμελητέα και δεν επαρκεί. Για να γίνουμε πιο σαφείς και να αντιληφθείτε τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί στα Αστυνομικά Τμήματα του Πειραιά, αυτό που θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε είναι ότι για να λειτουργούν υποδειγματικά όλες οι Υπηρεσίες του Πειραιά, χρειάζονται 898 Αστυνομικούς. Εάν αφαιρεθεί και η παρούσα δύναμη των υπηρεσιών των νησιών, που εν τοις πράγμασι δεν μπορούν να ενισχύσουν τις χερσαίες υπηρεσίες, απομένουν 444 Αστυνομικοί παρούσα δύναμη που ανήκουν στα χερσαία Αστυνομικά Τμήματα (συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών που υπηρετούν στην Σαλαμίνα) στη Δ/νση Αστυνομίας Πειραιά.
Παραπλήσια κατάσταση, επικρατεί και στις Υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά ήτοι 327 άτομα περίπου Οργανική δύναμη και παρούσα 244 άτομα, περίπου, με τα Τμήματα Ασφαλείας να υπολειτουργούν, τη νύχτα μόνο δύο Τμήματα Ασφαλείας λειτουργούν ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι κλειστά, λόγω της μόνιμης έλλειψης δύναμης, καθώς παρούσα δύναμη εμφανίζουν ολιγομελή, έκαστο, αλλά με μεγάλο όγκο δικογραφιών. Τρανταχτά παραδείγματα της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού, το Τ.Α. Περάματος με οργανική δύναμη 18 άτομα και παρούσα δύναμη 9, το Τ.Α. Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με οργανική δύναμη 46 άτομα και παρούσα δύναμη 22, του Τ.Α. Καμινίων- Ν.Φαλήρου με οργανική δύναμη 38 άτομα και παρούσα δύναμη 19 κ.λ.π.
Εννοείται, σε συνέχεια των ανωτέρω ότι, η κατάσταση επιδεινώνεται και γίνεται ακόμη πιο δραματική, αν προσθέσουμε τις συνεχείς διαταγές για μέτρα τάξης, συνοδείες, καθημερινή διάθεση προσωπικού σε μεταγωγές στην Υποδ/νση Ασφ.Αθηνών και στη
ΔΙ.ΜΕ.ΔΑ, σε εκδηλώσεις, δικαστήρια, κλπ., την πληθώρα αποσπάσεων, προσωρινών μετακινήσεων και διαθέσεων του προσωπικού σε υπηρεσίες εκτός διεύθυνσης, την φύλαξη ευπαθών στόχων με την καταστρατήγηση του Π.Δ. 141/1991 και την αδιαφορία για την εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008.
Επιπλέον και τα Τμήματα Τροχαίας του Πειραιά, Α ́, Β ́ και Γ ́ χρειάζονται την απαιτούμενη ενίσχυση σε προσωπικό.
Αποτέλεσμα της ανωτέρω κατάστασης είναι, να δημιουργούνται προβλήματα ως προς την αστυνόμευση της περιοχής, την ασφάλεια των πολιτών και των συναδέλφων αλλά και καταστρατήγησης του Π.Δ. 394/2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. (Φ.Ε.Κ. 274/Α/3-12-2001)» με πληθώρα καταγγελιών από συναδέλφους μέλη μας, για μη χορήγηση Ημερησίων Αναπαύσεων του προσωπικού, διάθεση σε διπλή νυχτερινή εργασία, ενώ οι Υπηρεσίες δεν τηρούν τις διατάξεις του Π.Δ. 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ.173/2013 για υποχρεωτική ανακοίνωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı