You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » «Εκστρατεία» Μαρινάκη εναντίον της Oil One και του Μελισσανίδη  

«Εκστρατεία» Μαρινάκη εναντίον της Oil One και του Μελισσανίδη  

«Εκστρατεία» Μαρινάκη εναντίον της Oil One και του Μελισσανίδη  

Με στοχευμένα ρεπορτάζ ενισχύει το μέτωπο του Δημάρχου κατά της εταιρείας 

Με… πολιορκητικό κριό την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και με βαριά όπλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ανήκουν στον όμιλο των επιχειρήσεών του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκινά «εκστρατεία» κατά της εταιρείας Oil One που βρίσκεται στη Δραπετσώνα ενισχύοντας παράλληλα, το μέτωπο του Δημάρχου. 

Προ ημερών, στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού MEGΑ φιλοξενήθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης η οποία ως γνωστόν είναι άνθρωπος του αφεντικού της ερυθρόλευκης ΠΑΕ αλλά και ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος με θέμα τη δυσοσμία που πνίγει κάθε τρεις και λίγο την πόλη του. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής υπήρξαν σαφείς αιχμές όχι μόνο κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά και κατά της κυβέρνησης της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά που αδειοδότησε την εν λόγω εταιρεία λίγες μέρες πριν από τις εκλογές τον Γενάρη του 2015 αλλά και εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που παρέτεινε την παραμονή της στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι τον Μάρτη του 2020 η Oil One ζήτησε άδεια για τη διοχέτευση των επεξεργασμένων αποβλήτων στη θάλασσα του Σαρωνικού, πέρα από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Στο ρεπορτάζ δε που προβλήθηκε εκτοξεύθηκαν, εμμέσως πλην σαφώς, βέλη και κατά του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για τη μη ανάληψη πρωτοβουλίας με στόχο την απομάκρυνση των βιομηχανιών. (Προφανώς, είναι κάτι που έχει ενοχλήσει τον κο Μαρινάκη).

Ο Χρ. Βρεττάκος κάλεσε τα κόμματα που έχουν συμμετοχή, το καθένα με το μερίδιό του, σε αυτή την κατάσταση, να επανορθώσουν αναφέροντας χαρακτηριστικά πως με την ευκολία που νομοθέτησαν για την αδειοδότηση και την παραμονή των βιομηχανικών μονάδων, με την ίδια ευκολία να νομοθετήσουν για να απομακρυνθούν άμεσα καθώς είναι βέβαιο, όπως είπε, ό,τι η δυσοσμία βάσει των μετρήσεων προέρχεται από επεξεργασία ή καύση πετρελαίου. 

Η Αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι έχουν σημειωθεί και λιποθυμικά επεισόδια από την έλλειψη οξυγόνου στην περιοχή ενώ «κάρφωσε» τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την απόφασή του να αποστείλει εν κρυπτώ κλιμάκιο επιθεωρητών για έλεγχο στα εργοστάσια της περιοχής της Δραπετσώνας. Μάλιστα ο Δήμαρχος ζήτησε από το Υπουργείο, πριν από την έκδοση κάποιου πορίσματος, να απαντήσει και να κάνει γνωστό με τι όργανα έγιναν οι μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή και με ποια μέθοδο η ανάλυση των μετρήσεων.

Είναι βέβαιο ότι η κόντρα μεταξύ Μαρινάκη – Μελισσανίδη μεταφέρεται σε άλλο «γήπεδο». Αν καταφέρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης την απομάκρυνση των βιομηχανιών από τη Δραπετσώνα επικρατώντας έτσι έναντι του αντιπάλου του, αυτομάτως η νίκη του θα αποτελεί νίκη της τοπικής κοινωνίας αφού θα έχει απαλλαχτεί από οχληρές δραστηριότητες που απειλούν την υγεία των κατοίκων και υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους. 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı