You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Εκκληση της ΕΣΕΕ στους φαρμακοποιούς της Αττικής

Εκκληση της ΕΣΕΕ στους φαρμακοποιούς της Αττικής

Εκκληση της ΕΣΕΕ στους φαρμακοποιούς της Αττικής

«Επικίνδυνη η μη διάθεση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ»

Ανοιχτή επιστολή προς τους φαρμακοποιούς της Αττικής απέστειλε η ΕΣΕΕ μετά την απόφασή της να συνεχίσει τη μη διάθεση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Στην επιστολή αναφέρει:

«Ο εμπορικός κόσμος της χώρας διαπιστώνει, με ιδιαίτερη έκπληξη, ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σε πλήρη αναντιστοιχία με τους υπόλοιπους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας αλλά και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, επιλέγει να μην παρέχει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Θεωρούμε ότι οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ήταν δικαιολογημένες και η ελληνική κοινωνία έχει κατανοήσει πλήρως τα δίκαια αιτήματα του κλάδου. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, ωστόσο τα περιθώρια της οικονομίας για πλήρη ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένα.

Η περαιτέρω επιμονή μη διάθεσης φαρμάκων σε ανθρώπους που τα έχουν απόλυτη ανάγκη και -σε τελική ανάλυση- δεν ευθύνονται για την καχεξία και την χρεοκοπία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας είναι πλέον πράξη περιττή, επικίνδυνη και οδηγεί τους φαρμακοποιούς της Αττικής σε απομόνωση και αδιέξοδες λογικές.

Ως άνθρωποι της αγοράς, με επίγνωση της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας που βιώνει τόσο αμείλικτα η χώρα, θεωρούμε ότι οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν είναι δυνατόν να εκφράζονται από προσωπικές ανακοινώσεις που φαίνεται να κινούνται σε αναντίστοιχο με την πραγματικότητα μήκος κύματος.

Απευθύνουμε έκκληση για επικράτηση της κοινής λογικής.

Σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης και επιταχυνόμενης ύφεσης, η κοινωνία χρειάζεται να διατηρήσει την συνοχή της και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από την αλληλεγγύη των κοινωνικών ομάδων που την συγκροτούν.

Περιμένουμε από τους φίλους φαρμακοποιούς της Αττικής να ανταποκριθούν ανάλογα».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı