You Are Here: Home » ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ » Εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ»

Εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ»

Το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) της Πάτρας ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν. Χανίων 25 για εκδήλωση πυρκαγιάς πιθανότατα στο ανώτερο ανοικτό κατάστρωμα οχημάτων.

Εν λόγω πλοίο βρισκόταν εν πλω και σε απόσταση περίπου 4-5 ν.μ. από τον νότιο (νέο) λιμένα Πατρών και είχε αποπλεύσει από Βενετία με προορισμό Ηγουμενίτσα – Πάτρα, ενώ επέβαιναν επ’ αυτού 87 μέλη πληρώματος, 113 επιβάτες, 18 Ι.Χ. οχήματα και 92 φορτηγά.

Άμεσα προς παροχή συνδρομής κινητοποιήθηκαν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, πλωτά περιπολικά Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., σκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, τα Ρ/Κ «ΠΑΤΡΕΑΣ» Ν. Πάτρας 384, «ΑΜΑΖΩΝ» Ν.Π. 3137 και «ΕΛΙΑΝΑ» Ν.Π. 6826, ενώ συνέδραμαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» προσέδεσε ασφαλώς στον προβλήτα «D» του νοτίου (νέου) λιμένα Πατρών όπου άμεσα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία εκφόρτωσης οχημάτων.

Από προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών που συμμετέχει στην κατάσβεση πυρκαγιάς από κοινού με το πλήρωμα του πλοίου συνεχίζεται η προσπάθεια εντοπισμού της εστίας της πυρκαγιάς η οποία όμως καθίσταται δύσκολη λόγω ύπαρξης πυκνού καπνού στους χώρους οχημάτων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» μέχρι επιθεώρησής του και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Εξελίξεις πρόκειται να αναφερθούν σε νεώτερο Δελτίο Τύπου.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı