You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Εισέπρατταν σύνταξη του ΝΑΤ και εφάπαξ με πλαστά πιστοποιητικά

Εισέπρατταν σύνταξη του ΝΑΤ και εφάπαξ με πλαστά πιστοποιητικά

Εισέπρατταν σύνταξη του ΝΑΤ και εφάπαξ με πλαστά πιστοποιητικά

 

Πάνω από 60 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας

Πάνω από εξήντα περιπτώσεις ναυτικών που έχουν υποβάλει πλαστά πιστοποιητικά βεβαίωσης θαλάσσιας υπηρεσίας και έχουν προσπαθήσει να λάβουν ή ήδη έχουν λάβει σύνταξη γήρατος από το ΝΑΤ εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια έρευνας. Η πλαστότητα των πιστοποιητικών έγκειται στο γεγονός ότι έχουν υπογραφή και σχετική σφραγίδα υπογραφόντων διπλωματικών υπαλλήλων Ελληνικών Προξενείων και Πρεσβειών, οι οποίοι δεν υπηρετούσαν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της θεώρησης – χορήγησης του πιστοποιητικού ή δεν υπήρχαν ως πρόσωπα, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ταυτόχρονα, διερευνάται η έκδοση πλαστών ή παραποιημένων ιατρικών βεβαιώσεων καθώς και η υποβολή ενυπόγραφων αιτήσεων για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση εφ’ άπαξ σε συνταξιούχους ΝΑΤ. Οι ιατρικές βεβαιώσεις χρησιμοποιούνταν ως δικαιολογητικά στην υποβαλλόμενη αίτηση προς το ΝΑΤ για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση του εφ’ άπαξ (επιδόματος).

Επίσης, οι ιατρικές βεβαιώσεις καθώς και μέρος πλαστών πιστοποιητικών θαλάσσιας υπηρεσίας βρέθηκαν σε υπάλληλο του ΝΑΤ, ο οποίος δεν ήταν αρμόδιος εκ των καθηκόντων του για την παραλαβή των αιτήσεων – δικαιολογητικών και την διεκπεραίωσή τους.

Σημειώνεται ότι η χρήση των πλαστών πιστοποιητικών βεβαίωσης θαλάσσιας υπηρεσίας γινόταν με τη «νομότυπη» διαδικασία αφού ο ναυτικός είχε πληρώσει, ως προς το χρόνο αναγνώρισης θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία που φέρουν σημαία τρίτης χώρας, τις ανάλογες εισφορές στο ΝΑΤ.

Για τη διεκπεραίωση της προαναφερόμενης διαδικασίας της παροχής συντάξεων γήρατος και της κατ’ εξαίρεσης χορήγησης του εφ’ άπαξ εμφαίνεται και εξετάζεται η ενεργητική δωροδοκία υπαλλήλου ή υπαλλήλων.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı