You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ειδικό σχολείο στην Αίγινα

Ειδικό σχολείο στην Αίγινα

Ειδικό σχολείο στην Αίγινα

Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, έθεσε ως στόχο να διευρύνει το πεδίο της σχολικής ζωής και πράξης με την δημιουργία ενός αυτοτελούς ειδικού σχολείου στην Αίγινα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Ζορμπά στο ειδικό σχολείο θα φοιτούν μεικτά ή κατά κατηγορία πρόσωπα με αισθητηριακά, κινητικά ή νοητικά προβλήματα, αναπτυξιακές ή ψυχοσυναισθηματικές ιδιαιτερότητες.

Το Ειδικό Σχολείο προβλέπεται να συστεγαστεί με Γενικό Σχολείο έχοντας ως στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των μαθητών.

Θα στελεχωθεί από ειδικούς δασκάλους, ψυχολόγους κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.α.

Για την ίδρυση και λειτουργία του Ειδικού Σχολείου, καλεί τους ενδιαφερόμενους γονείς ή κηδεμόνες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, να μιλήσουν για τα ειδικά προβλήματα των παιδιών τους και ο Δήμος με τη σειρά του να διεκπεραιώσει τις συναντήσεις με το ΚΕΣΥ (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) πρώην ΚΕΔΥ.

“Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε ανοιχτή συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη, συνδρομή και αρωγή προς επίτευξη του εν λόγου εκπαιδευτικού εγχειρήματος” τόνισε ο Δήμαρχος.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και σχετική ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Δημάρχου και στις κυρίες Μαρία Πυτιροπούλου και Ρούλα Σαράντου στο τηλέφωνο 22973 20013.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı