You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » ΕΕΠ:”Θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση”

ΕΕΠ:”Θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση”

ΕΕΠ:”Θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση”

Υπό την προεδρία του κ. Γ. Μπενέτου και μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι αυτήν την κρίση θα προσπαθήσουμε να την ξεπεράσουμε μέσα από την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, κατατέθηκε και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός έτους 2013 του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του μηνός Οκτωβρίου της 31/10/12.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκε επίσης το έγγραφο του Επιμελητηρίου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση σχετικά με τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Πιο συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο θεωρεί ότι η εν λόγω ρύθμιση δεν θα επιτύχει τους σκοπούς της, αφού εκτιμά ότι ελάχιστοι ασφαλισμένοι θα ενταχθούν και κατ’ επέκταση ελάχιστα θα εξυπηρετηθούν και τα έσοδα των φορέων.

Και αυτό διότι, και πάλι λόγω έλλειψης ρευστότητας η πλειοψηφία των οφειλετών δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον ελάχιστο αριθμό των δόσεων.

Ειδικά για τον μεγάλο επιχειρηματικό φορέα, τον Ο.Α.Ε.Ε., θεωρεί ότι για να κριθεί θετική μια ρύθμιση θα πρέπει να έχει τα παρακάτω στοιχεία :

• Διαχωρισμός παλαιών οφειλών και τρέχουσας εισφοράς

• Πρόβλεψη στις παλαιές οφειλές για κατάθεση ποσών που επιθυμεί κάθε φορά ο οφειλέτης, έως ολικής εξάλειψης της οφειλής ή τον συμψηφισμό με τη σύνταξη σε περίπτωση συνταξιοδότησης, με παράλληλη καταβολή της τρέχουσας εισφοράς.

• Διαγραφή οφειλών κλάδου υγείας – περίθαλψης στις παλαιές οφειλές, για την περίοδο που ο ασφαλισμένος δεν απολάμβανε τις εν λόγω υπηρεσίες.

• Αποποινικοποίηση των οφειλών στον Ο.Α.Ε.Ε..

Τέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο έγινε παρουσίαση πρότασης δημιουργίας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ενεργειακές συμπράξεις), από τον συνεργάτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Αθανάσιο Βατίστα.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı