You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Εγκρίθηκε η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου 

Εγκρίθηκε η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου 

Εγκρίθηκε η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου 

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Πειραιά για την υλοποίηση του έργου: “Μελέτη αστικής ανάπλασης περιοχής Αγίου Διονυσίου, Δήμου Πειραιά”.

Η μελέτη του έργου έχει εκπονηθεί από το Δήμο Πειραιά. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 15.000.000 €,  θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας και θα υλοποιηθεί από τη Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης στην εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπογράμμισε ότι στη περιοχή του Αγ. Διονυσίου, που βρίσκεται βόρεια του επιβατικού λιμένα, αποτυπώνονται ανάγλυφα τα αποτελέσματα της αποβιομηχάνισης, της παρακμής και εν γένει της υποβάθμισης του δημόσιου χώρου.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η περιοχή αυτή συνιστά έναν ιδιόμορφο θύλακα μεταξύ των περιοχών αστικής κατοικίας και του λιμανιού και με το έργο αυτό επιχειρείται η αποκατάσταση της ενότητας των χρήσεων, καθιστώντας την, όμως, φιλική για τους κατοίκους, με ταυτόχρονη δυνατότητα ένταξης νέων δραστηριοτήτων

Ακόμα, ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε έκταση 458 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει 12 δρόμους (Γραβιάς, Μεθώνης, Αιτωλικού, Μαυρομιχάλη, Φωκίωνος, Κάστορος, Θερμοπυλών, Βλαχάκου, Δραγατσανίου, Χαϊδαρίου, Ασκληπιού και Θεσμοφορίου). Θα γίνουν ανακατασκευές οδοστρωμάτων με αρχιτεκτονικό σκυρόδεμα, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, κατασκευή δικτύου ποδηλατόδρομων, ανανέωση του αστικού εξοπλισμού, φυτεύσεις, προσαρμογή και επέκταση του δικτύου απορροής όμβριων υδάτων κλπ.

Τέλος, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της ανάπλασης τονίζοντας ότι αποτελεί συνέχεια ενός συνόλου παρεμβάσεων και αναπλάσεων στην ίδια περιοχή (Ηετιώνεια Πύλη, Καστράκι κ.α), στα όρια των Δήμων Πειραιά και Δραπετσώνας- Κερατσινίου  που έχουν στόχο να βγάλουν την περιοχή από την παρατεταμένη υποβάθμιση και παρακμή, να την καταστήσουν σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή προσελκύοντας νέες οικονομικές δραστηριότητες. Το σχέδιο αυτό συνιστά την απόδειξη ότι η πόλη μπορεί να τολμά, να εκπονεί και να υλοποιεί το δικό της σχέδιο για το λιμάνι, με όρους περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθησίας αλλά και οικονομικής βιωσιμότητας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε: «Η ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, της παλιάς βιομηχανικής ζώνης του Πειραιά, αποτελεί έργο πνοής για την πόλη μας. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας,  θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση μιας μεγάλης εγκαταλελειμμένης έως τώρα περιοχής του Πειραιά. Νέοι δρόμοι και πεζοδρόμια, πράσινο, νέος φωτισμός, ποδηλατόδρομος συνθέτουν την εικόνα της ανάπλασης. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη ιδιωτική επένδυση που υλοποιείται στα πρώην κτίρια του Παπαστράτου, η περιοχή αναμένεται να αλλάξει ριζικά φυσιογνωμία, προσελκύοντας κατοίκους, επισκέπτες, αλλά και νέες οικονομικές δραστηριότητες, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη μελέτη του Δήμου Πειραιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη κ. Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη για τη συνεργασία και τη συναντίληψη. Το έργο αυτό εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής  για την ανάπτυξη και την αλλαγή προς το καλύτερο της πόλης. Έχει γίνει μια πολύ σκληρή και συστηματική δουλειά τα τελευταία τριάμισι χρόνια έτσι ώστε ο Πειραιάς να μετατραπεί σε μια σύγχρονη πόλη. Ο Πειραιάς μέρα με την ημέρα αλλάζει και αλλάζει προς το καλύτερο και τα επόμενα χρόνια θα είναι τα καλύτερα».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı