You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » ΕΒΕΠ: “Ναι” στο Master Plan

ΕΒΕΠ: “Ναι” στο Master Plan

ΕΒΕΠ: “Ναι” στο Master Plan

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη διαβούλευση για το “Master Plan” του Λιμένα Πειραιά, μεταξύ των φορέων – χρηστών του λιμανιού και της Ο.Λ.Π. Α.Ε., η οποία έληξε στις 10 Μαρτίου 2018, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς απέστειλε, σε ένα πλήρες Υπόμνημα, τις σχετικές θέσεις και προτάσεις του, συγκεντρώνοντας παράλληλα, τόσο τις θετικές, όσο και τις αρνητικές παρατηρήσεις των υπολοίπων φορέων και εκφράζοντας την αισιοδοξία του, ότι αυτό το Επιχειρησιακό Σχέδιο κινείται, σε γενικές γραμμές, σε θετική κατεύθυνση.

Αναλυτικότερα, το Ε.Β.Ε.Π. επισημαίνει ότι:

«..Στην περιοχή επιχειρηματικής ευθύνης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, που περιλαμβάνονται τα γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, καθώς και των τριών παραλιμένιων Δήμων με διαφορετικές λιμενικές δραστηριότητες και, κατά συνέπεια, με διαφορετικού τύπου επενδύσεις, υπάρχουν και περιοχές υψηλής συγκέντρωσης διαφόρων σημαντικών επιχειρηματικών κλάδων, που πιστεύουν πως, συγκεκριμένα «προαιρετικά» επενδυτικά έργα, αποδυναμώνουν, αντί να αναπτύσσουν την δραστηριότητά τους. Συγκεκριμένα, διατυπώθηκε η αντίρρηση του εμπορικού κόσμου στη δημιουργία εμπορικού κέντρου εντός του λιμανιού και εμπορικών χρήσεων περιμετρικά του λιμανιού, καθώς και η εξώδικη διαμαρτυρία των Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος για την κατασκευή επισκευαστικού προβλήτα mega yachts, παρά τις αντίστοιχες επενδύσεις, που έγιναν στα ναυπηγεία τους.

Στην προσπάθεια του Ε.Β.Ε.Π. να συνθέσει όλες τις θέσεις των επιχειρηματικών φορέων του Πειραιά, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος σε διαφωνίες, διαπιστώσαμε ότι, μπορεί να υπάρχουν πολλές απορίες και προβληματισμοί, αλλά σίγουρα υπάρχει λύση και τρόπος προσέγγισης όλων των διαφορετικών απόψεων. Από την πλευρά των επιχειρηματικών φορέων, επισημαίνονται τεκμηριωμένα τα αρνητικά σημεία, αλλά το γεγονός ότι τα θετικά σημεία, που διατυπώνονται από τους ίδιους φορείς υπερτερούν, μας επιτρέπει μία κοινή τοποθέτηση υπέρ των επενδυτικών έργων, που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών και τουριστικών υπηρεσιών εντός του λιμανιού, ενώ θα μπορούν να διαχέουν τις ψυχαγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες εντός της πόλης.

Το Ε.Β.Ε.Π. πιστεύει ακράδαντα, ότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί κέντρο οικονομικής ανάπτυξης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ως εκ τούτου, προτίθεται να συμβάλει ώστε οι λιμενικές και τουριστικές επενδύσεις της Ο.Λ.Π. Α.Ε. σύμφωνα με το “Master Plan” θα πραγματοποιηθούν εντός χρονοδιαγράμματος, χωρίς καθυστερήσεις. Επίσης, θεωρεί σημαντικό να συνδεθεί το Σχέδιο Ανάπτυξης Λιμένος (Σ.Α.Λ.) με την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε. Πειραιά), ώστε να λειτουργήσουν συνδυαστικά ως εργαλεία χωροταξικής ανάπλασης και παράλληλης ανάπτυξης λιμανιού και πόλης. Η ζεύξη των δύο επενδυτικών προτάσεων είναι βέβαιο ότι, μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και την έντονη επιχειρηματικότητα της ευρύτερης περιοχής…».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı