You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Δ. Καρύδης: Στόχος μας η μειωμένη εξάρτηση από το ΙΧ

Δ. Καρύδης: Στόχος μας η μειωμένη εξάρτηση από το ΙΧ

Δ. Καρύδης: Στόχος μας η μειωμένη εξάρτηση από το ΙΧ

“Στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας, να δώσουμε περισσότερο χώρο στο ποδήλατο και το περπάτημα και λιγότερο στο ΙΧ αυτοκίνητο” έγραφε πριν από ενάμιση μήνα στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Δημήτρης Καρύδης, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο κος Καρύδης αναφέρθηκε στη διαδικτυακή έρευνα που διεξάγει για όλο τον Ιούλιο ο Δήμος σχετικά με τη μετακίνηση στην πόλη και τον νέο κυκλοφοριακό σχεδιασμό. Οι απαντήσεις που δίδονται θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση στρατηγικών για τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό με στόχο τη μειωμένη εξάρτηση από το ΙΧ αυτοκίνητο αλλά και την ενθάρρυνση των ήπιων μορφών μετακίνησης και της δημόσιας συγκοινωνίας.

Ο κ. Καρύδης είπε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το 44% των δημοτών του Πειραιά χρησιμοποιεί το ΙΧ για τις ενδοδημοτικές μετακινήσεις του, ενώ το 45-46% μετακινείται με ΙΧ σε άλλες περιοχές μέσω του κέντρου του Πειραιά. Επίσης, μόλις το 1,5% χρησιμοποιεί ποδήλατο και το 13-14% διακινούνται πεζοί.

Ωστόσο, σημαντική επιβάρυνση στο κυκλοφοριακό του Πειραιά προκαλεί η λειτουργία του λιμανιού καθώς 18 εκατομμύρια μετακινούνται στα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά και 400.000 φορτηγά – αυτοκίνητα κάθε χρόνο, ενώ 1 εκατ. επιβάτες έρχονται μέσω της κρουαζιέρας.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı