You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δ. Καμμένος: “Τα αποθέματα του ελληνικού λιγνίτη και οι… μίζες”

Δ. Καμμένος: “Τα αποθέματα του ελληνικού λιγνίτη και οι… μίζες”

Δ. Καμμένος: “Τα αποθέματα του ελληνικού λιγνίτη και οι… μίζες”

Απλά  ερωτήματα που αν απαντηθούν, καθείς θα αντιληφθεί το μέγεθος του σκανδαλώδους ξεπουλήματος των κοιτασμάτων λιγνίτη που επιχειρείται στη χώρας μας θέτει ο τέως βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Καμμένος. Οπως λέει ο κος Καμμένος, με τα σημερινά τεχνικο-οικονομικά δεδομένα, τα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα λιγνίτη στη χώρα ανέρχονται σε περίπου 3,2 δισ. τόνους. (Σύνολο 6.5 δισ. τονοι.) Κάθε χρόνο καταναλώνουμε 55-70 εκατ τόνους. Τα κυριότερα κοιτάσματα βρίσκονται: στη Δυτική Μακεδονία (περιοχές Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου και Φλώρινας) με υπολογισμένο απόθεμα 1,8 δισ. τόνους, στην Πελοπόννησο (περιοχή Μεγαλόπολης), με απόθεμα περίπου 223 εκ. τόνους, στην περιοχή της Δράμας με απόθεμα 900 εκ. τόνους και στην περιοχή Ελασσόνας με 169 εκ. τόνους. Aπό αυτά, τα κοιτάσματα στη Δράμα και την Ελασσόνα δεν έχουν εκμεταλλευτεί”.

Μας παρακινεί να κάνουμε τις μαθηματικές πράξεις. “Προ ημερών με 47,86€ πουλούσαμε τον τόνο. Α. Επί 3.2 δισ. τόνους Πόσα δισ. € θα εισπράξουμε εάν τα πουλήσουμε στην Κίνα π.χ.;”. Η δική μας απάντηση με τη βοήθεια της αριθμομηχανής είναι 153.152.000.000 δισ.

“Αυτή την αξία θα πάρουν οι επενδυτές της ΔΕΗ! Αυτή την αξία τη συνυπολογίζουμε στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης; Ή την κρύβουμε για να πάρουμε μίζες;” καταλήγει ο κος Καμμένος.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı