You Are Here: Home » ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ » Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Η μία μετά την άλλη καταφθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία οι ανακοινώσεις των κορυφαίων συνδικαλιστικών φορέων εν όψει της 20ης του Απρίλη. Θα κλείσουν σχολεία, θα γίνουν στάσεις εργασίας, θα παγώσει ο δημόσιος τομέας για να δώσουν όλοι το «παρών». Θα κινητοποιηθεί το σύμπαν για την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής!

Ο Κορυδαλλός θα πλημμυρίσει από «δημοκράτες» που θα συγκεντρωθούν έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα για να «λιθοβολήσουν» τον αρχηγό και τα μέλη της… «εγκληματικής οργάνωσης». Να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη για να της επιβάλει την εσχάτη των ποινών για τον φόνο του Παύλου Φύσα. Για την εν ψυχρώ δολοφονία του από τα χέρια του Ρουπακιά ο οποίος, ως γνωστόν, έχει ομολογήσει το ειδεχθές και αποτρόπαιο έγκλημά του.

“Καραβάνια”, λοιπόν, αναμένονται οι «δημοκράτες» έξω από τις δικαστικές φυλακές για να απαιτήσουν τη “σταύρωση” των Χρυσαυγιτών, όταν κάποια χρόνια πριν, δεν άνοιξε ρουθούνι κατά τη διεξαγωγή της δίκης των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη. Aλήθεια, πού ήταν τότε; Αλλά τι λέω; Οι κατηγορούμενοι ήταν… επαναστάτες και «νομιμοποιούνταν» να σκοτώνουν. Να ανοίγουν πυρ κατά αθώων ανθρώπων, κι ας υπήρχαν και οι λεγόμενες παράπλευρες απώλειες, όπως ο θάνατος του Πειραιώτη Θάνου Αξαρλιάν.

20 χρονών ήταν τότε που η κακή του η μοίρα τον οδήγησε σε εκείνο το καταραμένο σημείο και να πληρώσει με τη ζωή του τη βιασύνη του Κουφοντίνα. Ναι, βιαζόταν ο αρχιτρομοκράτης. Είχε προγραμματίσει τις διακοπές του και αν δεν πυροδοτούσε γρήγορα τον εκρηκτικό μηχανισμό, θα έχανε το καράβι! Είχε πλήρη επίγνωση της απόφασής του που έκοψε τόσο νωρίς, τόσο πρόωρα, τόσο άδικα το νήμα της ζωής ενός ανυποψίαστου νέου. Βέβαια, η βόμβα είχε στόχο τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, αλλά δεν βαριέσαι. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους.

Στη δίκη των μελών της 17 Νοέμβρη, όχι μόνο δεν είδαμε ανάλογη κινητοποίηση, αλλά λίγο έλλειψε να δούμε να συμβαίνει το αντίστροφο, όπως συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον «επαναστατικό» τους αγώνα. Λίγο έλλειψε να δούμε κάποιους να προβαίνουν ακόμα και σε απεργία πείνας αιτούμενοι την αθώωση των κατηγορουμένων. Προφανώς, γι αυτούς τους ένθερμους υποστηρικτές τους, τους αποκαλούμενους αντιφασίστες που φαντάζομαι υπερθεματίζουν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, δεν έχει την ίδια αξία η απώλεια της ζωής των θυμάτων των ψευτοεπαναστατών-στυγνών δολοφόνων, μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Νάνσυ Αλευρά

Σημείωση: Το άρθρο δεν αναφέρεται στην κινητοποίηση του Δήμου Κορυδαλλού που διαμαρτύρεται για τις επιπτώσεις που θα έχει για την πόλη η διεξαγωγή της δίκης στις Φυλακές.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı