You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δωρεάν εμβολιασμοί για άπορους και μαθητές

Δωρεάν εμβολιασμοί για άπορους και μαθητές

Δωρεάν εμβολιασμοί για άπορους και μαθητές

Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου

 

Η λειτουργία πέντε εμβολιαστικών κέντρων στα οποία θα μπορούν να εμβολιάζονται δωρεάν κυρίως οι άποροι και ανασφάλιστοι πολίτες, αλλά και οι μαθητές των σχολείων αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στέφανου Χρήστου με τον υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Περικλή Αλεβίζο. Τα κέντρα θα λειτουργούν στον Δήμο Πειραιά (Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής και Προαγωγής Υγείας), στο Γ.Ν. Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», στο Γ.Ν.Π. «Τζάνειο», στην Παιδική Πολυκλινική Πειραιά και στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο (ΙΑΚ) Καμινίων.

Σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους υγείας και πρόνοιας των δήμων της περιοχής θα ενημερωθούν οι άποροι και ανασφάλιστοι για τα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ η ενημέρωση μαθητών και γονέων θα γίνεται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους κατά τόπους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Ειδικά για το Πέραμα εξετάζεται ήδη η δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο ή η μετάβαση στα σχολεία κινητής μονάδας εμβολιασμών.

Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ήταν η απλούστευση της διαδικασίας για την έκδοση των δελτίων υγείας των μαθητών, τα οποία απαιτούνται για την εγγραφή τους στο σχολείο και για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό. Στόχος είναι να ολοκληρώνεται η διαδικασία των τεσσάρων διαφορετικών ιατρικών εξετάσεων σε μία ημέρα και σε έναν χώρο. Σημαντικό ρόλο στην συγκεκριμένη προσπάθεια θα έχει η Παιδική Πολυκλινική Πειραιά.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συζήτηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τη σημερινή συνάντηση εγκαινιάζουμε τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, με στόχο την λύση των κοινών μας προβλημάτων, μακριά από αγκυλώσεις και προκαταλήψεις του παρελθόντος. Στον καιρό της κρίσης που διανύουμε, οι φορείς δεν έχουν την πολυτέλεια να λειτουργούν αυτόνομα. Οι καιροί απαιτούν συλλογική προσπάθεια και αλληλοκάλυψη ώστε να μπορούμε από κοινού να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικότερα στις προκλήσεις και να πετυχαίνουμε στους κοινούς μας στόχους. Δεσμεύομαι να θέσω άμεσα το θέμα στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας ώστε να δρομολογηθούν λύσεις, ειδικά για την ευρύτερη περιοχή της Β’ Περιφέρειας Πειραιά που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την ανέχεια».

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı