You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δυο αλλοδαποί έτοιμοι να διακινήσουν πάνω από 1 τόνο κάνναβης

Δυο αλλοδαποί έτοιμοι να διακινήσουν πάνω από 1 τόνο κάνναβης

Δυο αλλοδαποί έτοιμοι να διακινήσουν πάνω από 1 τόνο κάνναβης

Σημαντική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών η οποία κατάφερε να συλλάβει δύο αλλοδαπούς (γυναίκα και άνδρα) μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών και να κατασχέσει άνω του ενός τόνου ακατέργαστη κάνναβη.

Όπως διακριβώθηκε η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στη χώρα μας, σε χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης προηγήθηκαν εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και επιτηρήσεις σημείων εισόδου στη χώρα μας από την Αλβανία, ιδίως σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των τοπικών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού εντοπίστηκαν τα δύο μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, βραδινές ώρες του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Σε έρευνα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (τροχοβίλα) που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.)  και κατασχέθηκαν:

  • τόνος και 145 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
  • 4 κιλά και 68 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • 916 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (λάδι) και
  • συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης  εισήγαγαν την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών, το μεσημέρι της ιδίας μέρας, μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας.

Επιπρόσθετα πιστοποιήθηκε η δράση και ετέρου αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες θα ξεπερνούσαν (1.730.000) ευρώ.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı