You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Δυναμική παρέμβαση Μανωλάκου για την επίλυση των προβλημάτων στον θεσμό της Νομικής Βοήθειας

Δυναμική παρέμβαση Μανωλάκου για την επίλυση των προβλημάτων στον θεσμό της Νομικής Βοήθειας

Δυναμική παρέμβαση Μανωλάκου για την επίλυση των προβλημάτων στον θεσμό της Νομικής Βοήθειας

Με τον αρμόδιο για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νήσων Νίκος Μανωλάκος. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το μείζον για τον δικηγορικό κλάδο ζήτημα
της μεγάλης καθυστέρησης στην εκκαθάριση των αμοιβών των Δικηγόρων, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους αδύναμους οικονομικά πολίτες, στο πλαίσιο του θεσμού της Νομικής Βοήθειας.
Η καθυστέρηση αυτή, που σε αρκετές περιπτώσεις, υπερβαίνει τα τρία έτη, οφείλεται στην, επί σειρά ετών, υποστελέχωση του αρμοδίου φορέα (Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων), όπου μόλις ένας υπάλληλος ασχολείται με το έργο της εκκαθάρισης, οι δε ανεκκαθάριστοι φάκελοι Νομικής Βοήθειας ανέρχονται, ήδη, σε χιλιάδες, απειλώντας τη βιωσιμότητα εκατοντάδων Δικηγόρων, που απασχολούνται κατά κύριο λόγο με τέτοιες υποθέσεις και υπονομεύοντας σοβαρά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν ανεμπόδιστα στη Δικαιοσύνη.
Ήδη ο κ. Μανωλάκος, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχε καταθέσει την από 24/06/2022 και με αριθ. 6037 Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στο χρόνιο αυτό πρόβλημα και ζητώντας από τον Υπουργό να δώσει λύση ενώ είχε και συνάντηση, μεταξύ άλλων και για το θέμα αυτό με τον Πρόεδρο Ηλία Κλάππα και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς.
Ο Υφυπουργός κ. Σκυλακάκης, αφού άκουσε με προσοχή τον Βουλευτή,
δεσμεύθηκε ότι θα μεριμνήσει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης,
ώστε, να ενισχυθεί το Τα.Χ.Δι.Κ. με τρεις υπαλλήλους και να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η ενταλματοποίηση των αμοιβών των Δικηγόρων.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı