You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δραπετσώνα: Ο Δήμαρχος καλεί τον Υπ. Περιβάλλοντος να μην υπογράψει την απόφαση για την Οil One

Δραπετσώνα: Ο Δήμαρχος καλεί τον Υπ. Περιβάλλοντος να μην υπογράψει την απόφαση για την Οil One

Δραπετσώνα: Ο Δήμαρχος καλεί τον Υπ. Περιβάλλοντος να μην υπογράψει την απόφαση για την Οil One
Ενώ η δέσμευση της ΝΔ ήταν να εξετάσει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Δραπετσώνας για άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων από τον οικιστικό ιστό, με έκπληξη η δημοτική αρχή ενημερώθηκε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έδωσε τη δυνατότητα στην OIL ONE να ρίχνει τα λύματα από την επεξεργασία αποβλήτων, στη θάλασσα. Θετική ωστόσο ήταν και η γνωμοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας.
“Για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Υπουργείο Ναυτιλίας απ’ ότι φαίνεται δεν αρκεί που οι άνθρωποι της πόλης αρκετά συχνά δεν μπορούν να αναπνεύσουν, δεν αρκεί που το καρκινογόνο βενζόλιο είναι σχεδόν διπλάσιο από το όριο ασφαλείας, δεν αρκεί που ένα επικίνδυνο μείγμα πτητικών αερίων απ’ την επεξεργασία πετρελαιοειδών δηλητηριάζει τους πνεύμονες των κατοίκων της πόλης, πρέπει και το ήδη επιβαρυμένο θαλάσσιο περιβάλλον να υποστεί παραπέρα επιβάρυνση” τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος καλώντας τον Υπουργό Περιβάλλοντος να μην υπογράψει την απόφαση. “Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει αν θα στηρίξει τα κέρδη των επιχειρηματιών ή τις ζωές μας. Θα πρέπει να μας απαντήσει ποια είναι η θέση της για την τροπολογία που έχει καταθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο λαός της πόλης, οι μαζικοί φορείς του, το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτούν καμία νέα αδειοδότηση στις βιομηχανίες που λειτουργούν στην πόλη. Άμεση μετεγκατάσταση της OIL ONE, της LAFARGE και των δεξαμενών πετρελαίου των ΕΛΠΕ”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı