You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δραπετσώνα: “Η OIL ONE, το τέρας που μας μολύνει και σκοτώνει”  

Δραπετσώνα: “Η OIL ONE, το τέρας που μας μολύνει και σκοτώνει”  

Δραπετσώνα: “Η OIL ONE, το τέρας που μας μολύνει και σκοτώνει”  

Συγκέντρωση στο πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας και πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη τις εγκαταστάσεις της OIL ONE πραγματοποιεί σήμερα στις 6:30 το απόγευμα, η Αριστερή Ανατρεπτική Παρέμβαση “Εκτός Πλαισίου”. Μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τις μετρήσεις που έγιναν στην περιοχή και τα αποτελέσματά τους για την ύπαρξη βενζολίου, η Παρέμβαση στρέφεται κατά όλων των κομμάτων αλλά και της δημοτικής αρχής Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την περίοδο χάριτος που έδωσε, όπως λέει, στην επιχειρηματική ασυδοσία. Αναφέρονται ακόμη στα σχέδια της νέας κυβέρνησης για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση όλου του χώρου από ιδιωτικά συμφέροντα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Και το όνομα αυτού …Βενζόλιο.

Μετά από έναν σχεδόν χρόνο βγήκε το αποτέλεσμα των μετρήσεων για τη δυσοσμία στο χώρο των πρώην Λιπασμάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση  Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι μετρήσεις έδειξαν ότι υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν πολύπλευρες, μακροχρόνιες και βαριές  επιπτώσεις στην υγεία.  H “περίοδος χάριτος” εν χορδαίς και οργάνοις” που δόθηκε απο τη δημοτική αρχή στην επιχειρηματική ασυδοσία έληξε και μαζί της η καταφανής κοροϊδία με θύμα την υγεία των κατοίκων της πόλης και την περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής της ευρύτερης περιοχής. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της  που ζούν, διασκεδάζουν και αθλούνται στην περιοχή και περιοδικά  πλήθος κόσμου από όλο το λεκανοπέδιο που παρακολουθεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, δέν έγιναν μόνο μάρτυρες της ασύμβατης συνύπαρξης, αλλά  και πειραματόζωα των ρυπογόνων δραστηριοτήτων του Μελισσανίδη.

Οι κάτοικοι του Κερατσινίου αλλά ιδιαίτερα της Δραπετσώνας δεν χρειάζονταν καμία μέτρηση για να το διαπιστώσουν. Μόνο η δημοτική αρχή ήθελε «αποδείξεις», μόνο και μόνο για να δώσει παράταση ζωής σε ένα πρόβλημα που χρειάζεται πυγμή, αποφασιστικότητα και πρόθεση για ρήξη με πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα για να λυθεί. Γι’ αυτό θεωρούμε υποκριτική τη δήλωση στήριξης του Δημάρχου στην πρωτοβουλία του “Τερψηχώρου”. Δήλωση που ουσιαστικά επιχειρεί να μπεί σφήνα και να  ακυρώσει την αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα απο φορείς, σωματεία, σχολεία και συλλογικότητες της πόλης με στόχο την ακύρωση του αρθρου 70 του Μεσοπρόθεσμου (ΜΠΔΣ) 2019-2022 , την άμεση και οριστική απομάκρυνση της OIL ONE και όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο της διεκδίκησης ανθρώπινων όρων και συνθηκών ζωής στην πόλη. Όπως μόνο οργή προκαλεί και η αντίστοιχη δήλωση της παράταξης του Καμά (ΠΑΣΟΚ) που λές και κατέβηκε απο τον ουρανό καμώνεται ότι αγνοεί ότι ο Μανιάτης ώς υπουργός του Σαμαρά έδωσε την άδεια για τη λειτουργία της σε χώρο που προορίζονταν για μή βιομηχανικές χρήσεις και ανάπλαση.

Ενώ η δημοτική αρχή για πολλά χρόνια είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αρκέστηκε στο να καλέσει  τους βουλευτές της Β΄Πειραιά να τους ενημερώσει και να  τους παρακαλεί για   νομοθετική ρύθμιση. Κάλεσε δηλαδή αυτούς που ψήφισαν τους διάφορους νόμους εγκατάστασης , (Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και επέκτασης (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) όλων των εγκαταστάσεων της OIL ONE, να δώσουν λύσεις. Καλεί δηλαδή τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.Καλεί αυτούς που ψηφίζουν νόμους που υπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα , αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα να το λύσουν.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που ενώνει όλα τα επιχειρηματικά συμφέροντα και σχέδια και τα εξυπηρετεί τόσο η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τα 640 στρ. που ανήκουν στον λαό τους Κερατσινίου και της Δραπετσώνας  που με τόσο πάθος διεκδικούν όλοι τους.

Από το νέο σχέδιο του Master Plan της COSCO, από το σχέδιο της κυβέρνησης  δημιουργίας  πάρκου καινοτομίας στον χώρο,  που καλοβλέπει η δημοτική αρχή, την εκμετάλλευση  από ιδιωτικά συμφέροντα του όλου χώρου, την παραμονή και επέκταση των  εγκαταστάσεων της OIL ONE, τη συνέχιση της λειτουργίας της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ και φυσικά τη λειτουργία της LAFARGE.

Αυτά τα 640 στρ. είναι που ενώνουν τον λαό της Δραπετσώνας και του Κερατσινιού αλλά και όλον τον εργαζόμενο κόσμο του Πειραιά. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας για την απαλλοτρίωση και των 640 στρ. χωρίς καμία αποζημίωση,  για να μην ξεπουληθούν  στα ιδιωτικά και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, για να ανήκουν στο λαό με πράσινο, ελεύθερους χώρους, για να γίνει ουσιαστικά ένα πνεύμονας στην καρδιά του Πειραιά.

Για να μην επιτρέψουμε να μας κοροϊδεύουν το μαύρο μπλοκ των μνημονίων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου (Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) και τα κόμματα που τους στηρίζουν (Χ.Α., Ελληνική Λύση), για να μην παρακαλάμε βουλευτές να νομοθετήσουν για εμάς όπως η δημοτική αρχή, να πάρουμε την υπόθεση του μπλοκαρίσματος της λειτουργίας των ρυπογόνων  εγκαταστάσεων στα χέρια μας. Να σταματήσουμε μόνοι μας , συντονισμένα, το τέρας που μας μολύνει και σκοτώνει.

Καλούμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση της Τετάρτης 11/9/2019 στις 6:30 μ.μ. στο πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας και στην πορεία που θα ακολουθήσει στις εγκαταστάσεις της OIL ONE”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı