You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δραματική η αύξηση των ατόμων που ζητούν βοήθεια από τoν Ερυθρό Σταυρό στον Πειραιά

Δραματική η αύξηση των ατόμων που ζητούν βοήθεια από τoν Ερυθρό Σταυρό στον Πειραιά

Δραματική η αύξηση των ατόμων που ζητούν βοήθεια από τoν Ερυθρό Σταυρό στον Πειραιά

Το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2013 ο αριθμός των νέων εξυπηρετουμένων έχει αυξηθεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%

Μια δραματική διαπίστωση η οποία καταγράφεται και επίσημα πλέον από τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Πρόνοιας του Πειραϊκού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι ότι ολοένα και περισσότεροι Πειραιώτες προσφεύγουν για υποστήριξη στις Υπηρεσίες του Ε.Ε.Σ. του Πειραιά μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν τα δεινά της κρίσης.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Τμήματος το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2013 ο αριθμός των νέων εξυπηρετουμένων έχει αυξηθεί σημαντικά και μάλιστα σε ποσοστό που ξεπερνά το 90% σε σχέση με τα τρία τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα το 2010 ήταν καταχωρημένα στα μητρώα της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας 340 άτομα ενώ 12 μήνες μετά, το 2011, σημειώθηκε αύξηση των περιστατικών σχεδόν κατά 50% φθάνοντας στα 480 άτομα.

Αντίστοιχα πέρυσι τα άτομα που εξυπηρετούνταν από την Υπηρεσία ήταν 663 και ήδη μέσα στο Α’ δίμηνο του 2013 απευθύνθηκαν αυτή ακόμη 71 άτομα, ενώ έχει καταρτισθεί και σχετική «λίστα αναμονής» για τουλάχιστον 60 περιστατικά που ζητούν την ένταξη τους στα προγράμματα της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Συνολικά εξυπηρετούνται σε μόνιμη βάση περίπου 700 περιστατικά, ενώ κάθε μέρα επισκέπτονται τα γραφεία του Τμήματος 10 νέα άτομα με κύρια αιτήματά τους, αφενός την υλική βοήθεια (τρόφιμα – ιματισμό) και αφετέρου βοήθεια στην εύρεση εργασίας.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί η συγκινητική πράξη προσφοράς του κόσμου, φορέων και ιδιωτών, στις εκδηλώσεις της υπηρεσίες μας, αφού σε σχέση με άλλες χρονιές οι ανάγκες σε τρόφιμα είναι εξαιρετικά αυξανόμενες. Σημειώνεται ότι από την εμπειρία των στελεχών του ΕΕΣ Πειραιά έχει υπολογιστεί ότι για τη μερική μόνο κάλυψη των εξυπηρετούμενων ατόμων σε ετήσια βάση χρειάζονται τρόφιμα συνολικής αξίας άνω των 20.000 ευρώ.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı