You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σαλαμίνα: Διαμαρτυρία στο παρά πέντε για το Ναυπηγείο του ΟΛΠ στον Λημνιώνα

Σαλαμίνα: Διαμαρτυρία στο παρά πέντε για το Ναυπηγείο του ΟΛΠ στον Λημνιώνα

Σαλαμίνα: Διαμαρτυρία στο παρά πέντε για το Ναυπηγείο του ΟΛΠ στον Λημνιώνα

Στον ύπνο πιάνει ο ΟΛΠ τον Δήμο Σαλαμίνας.  Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο όπου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, με μοναδικό θέμα τη διαβούλευση για το Master Plan της ΟΛΠ Α.Ε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τη Δήμαρχο Ισιδώρα Νάννου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους πολίτες σχετικά με τη διαβούλευση και τον πολύ περιορισμένο χρόνο που διατέθηκε από την ΟΛΠ Α.Ε. για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα καθορίσει τη ζωή των κατοίκων και των σοβαρών επιπτώσεων στο περιβάλλον για πάρα πολλές δεκαετίες. Ο κος Χατζηπέρος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της εταιρείας να δημιουργηθεί ναυπηγείο στην περιοχή Βόρεια των Σεληνίων, θέση Λιμνιώνα, χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες  περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τις απαιτούμενες εγκρίσεις και πρότεινε τη λήψη ομόφωνης απόφασης διαμαρτυρίας του Δ.Σ. προς την ΟΛΠ Α.Ε. αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία για τον περιορισμένο χρόνο που δόθηκε για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα της παραχώρησης της Κυνόσουρας και στα 835 στρέμματα της Αδόμητης Ζώνης Α΄ που επεστράφησαν στο Δήμο με το Ν.4504/2017 (ΦΕΚ 184/Α΄/29-11-2017). Είπε ακόμα για την Κυνόσουρα και το θαλάσσιο χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας πως είναι πλήρως προστατευμένος από τις Υπουργικές Αποφάσεις Α1/Φ02/16973/665/26-3-1982 και ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Α1/Φ43/47502/2913/11-10-2001.

Ο Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε :

  • Την απομάκρυνση των ναυπηγείων και των ναυαγίων
  • Την εκτέλεση χερσαίων και ενάλιων ανασκαφών (ιδιαίτερα μετά τα σημαντικά ευρήματα στον αρχαίο λιμένα)
  • Την κατασκευή Μουσείου για την έκθεση και την ανάδειξη των ευρημάτων
  • Τη δημιουργία Θεματικού Πάρκου για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία αποτελεί παγκόσμιο γεγονός και άλλαξε τον ρου της ιστορίας.

Η πρότασή του για ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας έγινε αποδεκτή.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı