You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Διαγραφή Μελά από τη ΝΔ, εκτός ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ο Καρύδης – Παλικάρια ή τζάμπα… μάγκες;

Διαγραφή Μελά από τη ΝΔ, εκτός ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ο Καρύδης – Παλικάρια ή τζάμπα… μάγκες;

Διαγραφή Μελά από τη ΝΔ, εκτός ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ο Καρύδης –  Παλικάρια ή τζάμπα… μάγκες;

Γιατί καταψήφισε το άρθρο 1 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Διεγράφη από τη ΝΔ μετά το «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση, ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος στην Α’ Πειραιά. Ο Τάκης Μελάς δήλωσε ευθαρσώς μία μέρα πριν από την ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή ότι δεν θα δώσει τη θετική του ψήφο και έτσι έπραξε, αν και γνώριζε τις προθέσεις του αρχηγού της ΝΔ. Με την ηρωική του έξοδο από το κόμμα ανέβασε τις μετοχές του στην πειραϊκή κοινωνία γεγονός που του επιτρέπει να σχεδιάζει είτε κάθοδο της δημοτικές εκλογές, είτε μια μεταγραφή, ίσως, στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Αλλωστε το κόμμα του έχει πάρει την κατιούσα και είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος θα φλερτάρει εν όψει της εκλογικής μάχης τους αποκλεισμένους από τα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Τι λένε, όμως, για τη στάση του βουλευτή τοπικά κομματικά στελέχη; «Ο Τάκης Μελάς δεν είχε και τίποτα να χάσει. Ηταν ήδη χαμένος με την απόφαση Σαμαρά να εντάξει ηχηρά ονόματα στο ψηφοδέλτιο, όπως είναι ο Κώστας Αρβανιτόπουλος και ο Σπύρος Σπυρίδων». Συμπληρώνουν δε ότι ως μοναδικός βουλευτής Πειραιά θα είχε πάντα το στίγμα του Μνημονιακού και θα ’ταν δαχτυλοδειχτούμενος έναντι των άφθαρτων ανθυποψηφίων του στην Α’ εκλογική περιφέρεια. Επομένως, συμπληρώνουν, «δεν πρόκειται για μια ηρωική πράξη, αλλά για μια προσπάθεια να διασωθεί ο ίδιος».

Εκείνο που μετράει, ωστόσο, είναι ότι ο βουλευτής αφουγκράστηκε την πειραϊκή κοινωνία ικανοποιώντας το αίτημά της να αντιταχθεί στο νέο Μνημόνιο.

Από την άλλη, ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές μετά τη διαφοροποίησή του κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Είναι ο μοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ και Β’ Πειραιά που τόλμησε να ορθώσει ανάστημα και να αντιταχθεί σε συγκεκριμένα άρθρα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πράσινους βουλευτές που σύρθηκαν πίσω από την κομματική γραμμή που χάραξε ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου. Όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η κατάσταση στην Ιπποκράτους είναι ρευστή και τίποτα δεν αποκλείεται όσον αφορά στους βουλευτές που δεν πειθάρχησαν. ‘Με τα ποσοστά που καταγράφει το κόμμα η νέα ηγεσία που θα προκύψει ίσως ανοίξει πάλι το μαντρί για την επιστροφή των απολωλότων. Το βέβαιο είναι ότι ο Δημήτρης Καρύδης είναι ο λιγότερο χαμένος μετά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης που θα φτάσει στο ναδίρ την ελληνική κοινωνία.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής εξηγεί γιατί καταψήφισε το άρθρο 1 της Δανειακής Σύμβασης. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ευθύς εξαρχής τόσο κατά την συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πριν την οριστικοποίηση της νέας δανειακής Σύμβασης, όσο και δημοσίως κατέθεσα την ισχυρή καθοριστική διαφωνία και αντίθεσή μου για τη δεσμευτική μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, την κατεδάφιση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και των Κλαδικών Συμβάσεων, την συνακόλουθη μείωση των επιδομάτων ανεργίας με αποτέλεσμα να οδηγούμε στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και κυρίως τους νέους στον ιδιωτικό τομέα, να «βαλκανοποιούμε» την πατρίδα μας με μέτρα που είναι εξοντωτικά και ακατανόητα, τα οποία μικρή σχέση έχουν με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Το εργασιακό μοντέλο που θέλει να επιβάλει η «Τρόικα» στην πατρίδα μας παραβιάζει βάναυσα το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το ελληνικό Σύνταγμα.

Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν κάθε δικαίωμα από κοινού να καθορίζουν και να σφραγίζουν με την συμφωνία τους τον εργασιακό χάρτη στον ιδιωτικό τομέα.

Δήλωσα κατηγορηματικά ότι η απάντηση είναι ένα μεγάλο «ΟΧΙ» σε τέτοιου είδους πολιτικές οι οποίες στο άμεσο μέλλον θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Υπερψήφισα επί της αρχής για να μη βυθιστεί η χώρα στο χάος και χαθούν τα πάντα. Για να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η συμμετοχή της στο ευρώ. Το τεράστιο «κούρεμα» του χρέους κατά 100 δις μπορεί να οδηγήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Ταυτόχρονα η νέα Δανειακή Σύμβαση δίνει τη δυνατότητα να μειώσουμε τη δημόσια σπατάλη, να αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα χτυπώντας τη φοροδιαφυγή και φοροκλοπή, να κάνουμε ουσιαστικές διαθρωτικές αλλαγές στο κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση, να προχωρήσουμε γρήγορα στις αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις ή παραχωρήσεις στις Δημόσιες Επιχειρήσεις, να ελεχθεί αποτελεσματικά η υπερσυνταγογράφηση στην Υγεία, να απελευθερωθούν τα κλειστά επαγγέλματα και να κινηθεί επιτέλους η μηχανή της Ανάπτυξης και των επενδύσεων στα μεγάλα έργα και το ΕΣΠΑ. Αρκεί βέβαια αυτά να γίνουν πράξη γρήγορα και να μη χάσουμε πάλι ευκαιρίες που σε τελική ανάλυση θα βαρύνουν για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Η τόλμη και η αποτελεσματικότητα είναι το μεγάλο στοίχημα».

 

 

 

Comments (1)

  • Mehmet IMAM

    Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ!….

    Κυριοι,-ες,

    Το τελευταίο καιρό στην διακυβέρνηση των χωρών, παρατηρούμε ένα σύστημα αυταρχισμού, δικτατορικό, ολιγαρχικό και αντιδημοκρατικό στις χώρες. Ενώ όλοι ισχυρίζονται ότι είναι δημοκρατικοι και το θεσμό της δημοκρατίας τον σέβονται, όπως και τους κωδικούς ότι υπερασπίζουν, αλλά στην πράξη μόνο αυτό δεν κάνουν.

    Το μεγάλο όπλο που είχε το σύστημα της δύσης απέναντι στα ανατολικά συστήματα, στην ουσία έχει χαθεί. Η Ανατολή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει πιά! Ένα σύστημα που στην ουσία έχει φαληρίσει. Η Δύση, ανέκαθεν είχε αυτά τα προβλήματα, γι’ αυτό οι επαναστάσεις έγιναν και αποτέλεσμα είχαν την ανάπτυξη, την αρμονία, τον εκσυγχρονισμό, την κοινωνική πρόνοια, την αναγέννηση, την ανασυσταση των πόρον, … κ.α., με λίγα λόγια την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Αλλά σήμερα μ’ αυτό το σύστημα, όπως το κατάντησαν είναι δυνατόν να γίνουν κάτι τέτοια;

    Σήμερα μέσα στο δημοκρατικό σύστημα τι είναι ο βουλευτής; Ποια είναι τα καθήκοντα του; Τι σημαίνει να είναι ανεξάρτητος και τι σημαίνει να είναι του κόμματος; Πώς το βλέπει τον βουλευτή αυτός που το ψήφισε και τον εμπιστεύτηκε; Πως πρέπει να είναι ένας βουλευτής απέναντι στην κοινωνία που τον ανέδειξε-εμπιστεύτηκε και μή; Σήμερα πώς είναι οι βουλευτές, … κ.α..

    Τα καθήκοντα ενός βουλευτού μέσα σε ένα δημοκρατικό σύστημα δεν είναι να είναι πρόβατο, όπως και σκυλί του αφεντικού του. Ο βουλευτής δεν εκλέγεται απο το κόμμα, αλλά απο το λαό. Με λίγα λόγια είναι όλοι για έναν και ένας για όλους. Σήμερα, είναι έτσι ή ισχύει αυτό;

    Επίσης, όσοι επιλέγονται για την θέση του βουλευτή, τι ξέρουν και τι ικανότητες έχουν; Ένας επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας, μπορεί να γίνει βουλευτής ή γιατί να θέλει να γίνει βουλευτής; Απο την στιγμή που δεχτεί την πρόταση αυτή, δεν δέχεται και την αλλοίωση της ελεύθερης σκέψης; Απο την άλλη πλεύρα, αφού εκλεγεί δεν θα σκεφτεί πρώτα το συμφέρον του και όχι για τον άλλον; Ο βουλευτής, πρέπει να είναι υπηρέτης και εξυπηρέτης του λαού. Ένας που θα ήθελε και είχε υπηρέτες, πως είναι δυνατόν να εργαστεί για το λαό ή για τον άλλον; Η φύση εχει δικούς της κανόνες και εδώ υπάρχει αντίθεση.

    Απο την άλλη πλευρά, εάν δεν είναι ελεύθερος επαγγελματίας και είναι ένας επιστήμονας, εξειδικευμένος σε μία ειδικότητα και είναι και αγνοούμενος. Μπορούμε να το επιλέξουμε για βουλευτή; Φυσικά και μπορούμε; Αλλά ένας επιστήμονας, μπορει να γίνει θεληματατζής και υπηρέτης του λαού; Στα καλά καθούμενα γιατί να επιλέξει την διαφορετικότητα και να γίνει αυτό, που στο επαγγελμά του δεν του γκρινιαζανε, δεν το βρίζανε…. κλπ. Εάν γινόταν βουλευτής και του δινόταν η ευκαιρία σ’ αυτο που ήταν εξειδικευμένος πριν πολιτικοποιηθει ακόμα, δεν θα μπορούσε να πετύχει, αυτό που πέτυχε ως επιστήμονας. Αλλά αυτόν τον επιστήμονα, εάν ήταν σύμβουλος ή εάν του αναθέσεις ένα έργο στην ειδικότητα του, είμαι σίγουρος ότι θα είναι το τέλειο έργο του.

    Στην σημερινή εποχή οι βουλευτές με ποια κριτήρια επιλέγονται από τα κόμματα; Στην σημερινή εποχή τα κόμματα επιλέγουν ονομάτα, που δεν έχουν καμία σχέση με το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, αλλά ούτε με την κοινή γνώμη. Όπως και τα άτομα που μπαίνουν μέσα στα κόμματα δεν έχουν ιδέα απο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας. Παρόλο που έχουν όλοι την άνεση και τα μέσα να κάνουν έργα, αλλά είναι απόντες. Διότι δεν γνωρίζουν οι ανθρωποι αυτοι, ούτε απο που πρέπει να ξεκινήσουν; Απο την άλλη πλευρά, λές και είναι άνθρωποι που προέρχονται απο άλλο κόσμο και άλλο πλάνητη. Σ’ αυτό συμβάλλει και το ανταγωνιστικό σύστημα. Όμως, εάν είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους, να είστε σίγουροι οτι θα είχαν προσφέρει έργο στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο στην τοπική τους οικία.

    Στις σημερινές πολιτικές κοινωνίες, τα πολιτικά στελέχη επιλέγονται και εκλέγονται απο τα γύρω στελέχη, παρόλο που υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά επιλέγουν αυτη τη μέθοδο. Γιατί; Είναι πολύ απλό το θέμα, γιατί υπάρχει γκετοποιήση στην πολιτική και δεύτερον ο φόβος μην χάσουν την εξουσία. Τρίτον δεν θέλουν να δώσουν ευκαιρίες σε άλλα μέλη να ενσωματωθούν στο πολιτικό ιστό. Είναι σωστό αυτό;

    Συστήματα που δεν ανανεώνονται απο μέσα και με το χρόνο, ειναι λογικό μέσα στο χρόνο να χάνονται. Ο Σουλτανος Μαχμούντ ήταν τρέλος και έπρεπε να είναι στο τρελοκομείο, αλλά επειδή ήταν διάδοχος και το συστύμα ήταν αυτό, διαδέχτηκε το θρόνο του πατέρα του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ας σημειωθεί οτι η λέξη «Οθωμανός» σημαίνει διοίκηση και όχι Οσμάν κλπ.. Όπως το διαβάσαμε και διαβάσατε. Το σημερινό σύστημα που ζούμε, δεν διαφέρει καθόλου απο το σύστημα της διοίκησης του Μαχμουντ. Διότι, όσοι είναι βουλευτές ή είχαν μια καρέκλα κάπου με άλφα-βήτα τρόπο έφεραν τους δικούς τους ανίκανους στην διακυβέρνηση του τόπου μας. Απο την άλλη πλευρά, να συμπληρώνουν αυτούς τους ανίκανους απο μαριονέτες ονόματα, επειδή έχουν μεγάλη δημοτικότητα στην κοινωνια και προκειμένου να κοροιδέψουν τον κόσμο για να τους ψηφίσουν είναι άλλο πρόβλημα.

    Γι’ αυτό στο σημερινό σύστημα θα ακούμε για γραμμές του κόμματος, το οποίο αυτές οι γραμμές είναι ανύπαρκτες. Διότι οι γραμμές των κομμάτων στις σημερινές διακυρβερνήσεις των χωρών, είναι γραμμές εξωγήινες και γι’ αυτο οτι λένε οι τοπική κυβερνώντες μας, καταντά να είναι ψέμα και ξευτελίζονται απο πάνω, αλλά τη λέξη «πέτσα» την έχουν ξεχάσει στο λεξηλόγιο τους. Με λίγα λόγια άλλοι αποφασήζουν για εμάς και χωρίς εμάς. Τουλάχιστον, οι πρόεδροι των κομμάτων να ήταν παρών όταν αποφάσηζαν για εμάς, αλλά ούτε αυτό υπάρχει …. Απο την αλλη πλευρά, οταν αποφασήζουν οι πρόεδροι την διαγραφή των στελεχών απο τη μάντρα τους αισθάνονται οτι κάτι κάνουν. Το μόνο σίγουρο που είναι, οτι τίποτα δεν κάνουν. Όμως, με το τρόπο τους αυτό μας επιβάλλουν να πληρώνουμε κηφήνες ως λαός και απο ανύπαρκτα έσοδα, όπως μας κατάντησαν. Διότι όταν είσαι μέσα στο σύστημα δεν μπορούσες να προσφέρεις και θα προσφέρεις όταν είσαι εκτός του συστήματος; Να το δώ και να μην το πιστέψω.

    Τώρα αφού είναι έτσι το θέμα, είμαι σίγουρος ότι θα μου πείτε: «γιατί ψηφίζουμε λοιπόν;» και έχετε δίκιο σ’ αυτό. Ψηφίζουμε για να νομιμοποιούμε το έγκλημα που γίνεται ή θα γίνει και να είμαστε συνένοχοι. Μία δημοκρατία εξωγήινη και πέραν απο το αντλαντικό, μας κυβερνάει με όλο το μεγαλείο της. Διότι, εάν ήταν στις Βρυξέλες κάτι θα άκουγαν και θα ήξεραν οι κύριοι.
    Όμως, ο βουλευτής κατά άλλα είναι εκλεγμένος απο το λαό προκειμένου να τους εκπροσωπησει, να τα μεταφέρει τα προβλήματα της οικίας του στο εθνικό συμβούλιο και να γίνουν εργασίες για την επίλυσει των κοινωνικών προβλημάτων, με απότερο σκοπό την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και ευημερία του λαού.

    Ας μη ξεχνάμε, ο βουλευτής έχει το πληρεξούσιο αντιπροσώπου απο αυτούς που το εκλέξανε για τη θέση αυτή. Σύμφωνα με την θέση του, έχει το δικαίωμα να ελέγχει τις αδικίες και τις παρανομίες μέσα στο κόμμα πρώτα που ανήκει, να επιβλέπει το πειθαρχικό σύστημα, ακόμα και στις αποφάσεις που θα πάρει το κόμμα του εάν είναι μέσα στο ειδικό σκοπό του φορέα και για το καλό του τόπου!…

    Επίσης, ο βουλευτής σαν πρώτο στόχο πρέπει να είναι η δημοκρατία, διότι αυτη του δίνει το άσυλο, τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην ζωή και τις ελευθερίες της Δημοκρατίας, ειναι για το σύνολο και όχι γι’ αυτούς που το ψήφισαν μόνο. Πρέπει ο όρκος του να είναι αυτός, ώστε να εκπροσωπεί το λαό με αξιοπρέπεια και μέσα στη νόμιμη διαδικασία η επιτυχία του θα ήταν να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας του.

    Ο βουλευτής, έχοντας επίγνωση της κοινοβουλευτικής συνόδου και πρέπει να είναι γνώστης των νόμων, όπως και τα καθήκοντα του. Δεν πρέπει να είναι τηλεθεατής ή να επιρεάζεται απο τα ΜΜΕ. Σ’ αυτά που δεν πιστέυει και εάν η συνειδιση του δεν του το επιτρέπει, επιδη το θέλουν οι αλλοι δεν πρέπει να είναι οργανό τους. Διότι, αυτός στο μόνο άτομο που μπορεί να λογοδοτήσει είναι ο ψηφοφόρος του και είναι υπόλογος σ’ αυτόν.

    Στην σημερινή εποχή που ζούμε είναι έτσι κύριοι; Το βουλευτή που το εκλέγουμε εμείς, μόνο την δικιά μας την φωνή δεν ακούει και έχουμε μείνει με την επιθυμία μας…. Απο την άλλη πλευρά, τον εκπρόσωπο του λαού σε μία τέτοια δημοκρατία που ζούμε, τον κατάντησαν να είναι ένα πρόβατο του μαντρί ή ένα σκυλί που έχει το αφεντικό του.

    Φιλικά,

    Μεχμέτ ΙΜΑΜ,
    Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, «Η ΦΙΛΟΤΗΤΑ»
    m.imam61@yahoo.gr

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı