You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο

Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο

Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο

Μια σημαντική πρωτοβουλία που αφορά στην ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις ανέλαβε η περιφέρεια Αττικής με εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ Λεωνίδα Αθανασιάδη.

Στόχος είναι i) η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων μέσω ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, ii) η ενεργοποίηση μακροχρόνια ανέργων και ατόμων από ειδικές κοινωνικές ομάδες, που απειλούνται περισσότερο από τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας μέσω της εφαρμογής ειδικά στοχευμένων δράσεων και iii) η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών απασχόλησης.

Μόνο στην Περιφέρεια Αττικής έχουν εγκριθεί 2.871 θέσεις εργασίας οι οποίες προωθούνται μέσω συμβάσεων που έχει ήδη υπογράψει η Περιφέρεια Αττικής με 18 δικαιούχους φορείς.

Τα προγράμματα κοινωφέλειας έχουν τοπικό χαρακτήρα με τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Αττικής να χωρίζονται σε πέντε τομείς σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του έργου:

Α. Τομέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Πρασίνου

Β. Τομέας Κοινωνικής Μέριμνας

Γ. Τομέας Αστικού Περιβάλλοντος

Δ. Τομέας Πολιτισμού

Ε. Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης

Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων κοινωφέλειας θα πρέπει σωρευτικά να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-Να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή

-Αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500,00 € το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01-01-2009 έως 31-12-2009), θα προσκομίζουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ, αφού καταχωρηθούν σε ειδική κατάσταση συμμετοχής στην δράση.

-Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην χώρα μας.

Η αμοιβή των ωφελουμένων ανεξαρτήτως της ειδικότητας και επαγγελματικής εξειδίκευσης τους, ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης κάθε δράσης θα είναι πέντε μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε μια θέση εργασίας έως πέντε (5) μήνες σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Οι αιτήσεις και η επιλογή των ωφελουμένων θα λάβουν χώρα μετά από προκήρυξη που θα δημοσιεύσουν οι δικαιούχοι φορείς στις ιστοσελίδες τους και στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı