You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Δέσμευση για ολοκλήρωση των έργων του τραμ τον Μάρτη του 2017

Δέσμευση για ολοκλήρωση των έργων του τραμ τον Μάρτη του 2017

Δέσμευση για ολοκλήρωση των έργων του τραμ τον Μάρτη του 2017

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Ν. Μανεσιώτης με τον Πρόεδρο κ. Ι. Μυλόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό κ. Θ. Παπαδόπουλο, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της νέας διοίκησης, στην οποία παρευρέθηκαν η Γ΄ Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΣΠ κ.κ. Μ. Πιττάκη και Τ. Παντελάκης αντίστοιχα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη μεγάλη καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην εκτέλεση των έργων έλευσης του Τραμ και του Μετρό στον Πειραιά, γεγονός που έχει προκαλέσει την μεγάλη ανησυχία και δυσαρέσκεια των πειραιωτών καταστηματαρχών, καθώς έχει εκμηδενιστεί η επισκεψιμότητα και έχει παραταθεί η ταλαιπωρία τόσο των κατοίκων και επισκεπτών, όσο και των εμπόρων.

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, πέραν της επίσπευσης των εργασιών εκτέλεσης των έργων, ζήτησαν την πρόβλεψη χώρων στάθμευσης στην Πλατεία Κοραή, ώστε να καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό οι αυξημένες ανάγκες της πόλης, καθώς και την ταυτόχρονη λειτουργία των σταθμών Κορυδαλλού, Νίκαιας, Αγίας Σοφίας και Πειραιά.

Η διοίκηση της Αττικό Μετρό δεσμεύτηκε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα του Τραμ έως τον Μάρτιο του 2017.

Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση συνάντησης με τους αρμόδιους φορείς, όπως ο Δήμος και η Τροχαία Πειραιά, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές βελτιώσεις, καθώς και συνάντησης μετά το Πάσχα ώστε να δοθούν από πλευράς Αττικό Μετρό πιο σαφή χρονοδιαγράμματα για την πορεία και ολοκλήρωση των έργων.

Καταληκτικά, αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν, ότι ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι απαραίτητη, ώστε το μεγαλύτερο Λιμάνι της χώρας να μετατραπεί το συντομότερο σε ένα σύγχρονο συγκοινωνιακό κόμβο, προσδίδοντας νέες δυνατότητες στην πόλη και παρέχοντας τη δυνατότητα της άνετης, αξιόπιστης και γρήγορης μετακίνησης στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı