You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Δέσμευση Βενιάμη στον Πάιατ για τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά της Βενεζουέλας

Δέσμευση Βενιάμη στον Πάιατ για τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά της Βενεζουέλας

Δέσμευση Βενιάμη στον Πάιατ για τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά της Βενεζουέλας

Συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt, στην πρεσβευτική κατοικία είχε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης  στον απόηχο των κυρώσεων που πρόσφατα επεβλήθησαν από την Αμερικανική Κυβέρνηση εναντίον πλοίων ελληνόκτητων συμφερόντων. Ο κ. Βενιάμης σημείωσε εμφατικά ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών είναι προσηλωμένη στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων των ΗΠΑ και θα συνεχίσει να συνιστά στα μέλη της να απέχουν από επιχειρηματικές δραστηριότητες με τη Βενεζουέλα έως ότου υπάρξει αλλαγή των συνθηκών.

Οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις διαχρονικά στενές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών, όπου η ναυτιλία των Ελλήνων αποτελεί στρατηγικό εταίρο για τη μεταφορά του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου των ΗΠΑ, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου θαλάσσιες μεταφορικές υπηρεσίες. Επίσης, επαναβεβαίωσαν τη δεδηλωμένη αμοιβαία επιθυμία για διατήρηση των σχέσεων αυτών και σφυρηλάτηση ακόμη δυνατότερων.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕ δήλωσε απερίφραστα ότι η ΕΕΕ στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου διοχετεύει ανελλιπώς στα μέλη της πληροφορίες για την επιβολή περιοριστικών μέτρων / κυρώσεων τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τα Ηνωμένα Έθνη κατά συγκεκριμένων χωρών, καλώντας τα να επιδεικνύουν τη δέουσα επιμέλεια για την εφαρμογή όλων των σχετικών οδηγιών.

Ο Αμερικανός Πρέσβης τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να εφαρμόσουν αυστηρά τις οδηγίες τους σχετικά με την Βενεζουέλα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πλοία ελληνικών συμφερόντων θα έχουν αίσια έκβαση ύστερα και από τις πρόσφατες δηλώσεις των σχετικών εταιρειών για παύση κάθε εμπορικής δραστηριότητας με τη Βενεζουέλα.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı